Ahmet Erdem kimdir. Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakan yardımcısı Ahmet Erdem’in hayatı

Ahmet Erdem kimdir. Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakan yardımcısı Ahmet Erdem’in hayatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Erdem’i Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Peki, Ahmet Erdem kimdir? İşte Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakan yardımcısı Ahmet Erdem’in hayatı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem oldu. 21 Nisan''da Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere ikiye bölünmüş, bakanlıklar için yeni bakanlar belli olmuştu. Resmi Gazete''nin bugünkü sayısı ile bakan yardımcıları da belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Ahmet Erdem kimdir sorusu vatandaşların merak konusu oldu.

AHMET ERDEM KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Ahmet Erdem, 1956 senesinde Tokat’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamlayan Ahmet Erdem, Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Ankara’da aldı.

Daha sonra iş hayatına atılan Ahmet Erdem, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanlarında uzun süre görev aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Müşavirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı gibi işler üstlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde 14 Kasım 2007 – 6 Temmuz 2009 ile 28 Nisan 2014 – 25 Temmuz 2018 tarihleri arasında çalıştı.

Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevi de üstlenen Ahmet Erdem, Faruk Çelik’ten devraldığı görevi Süleyman Soylu’ya bıraktı.

Ahmet Erdem, evli ve iki çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Son olarak Ahmet Erdem, 30.04.2021 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan''ın imzasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.