AK Parti Devleti

AK Parti Devleti

Tek Adam Rejimi ile oluşturulan "Partili Cumhurbaşkanı" sisteminin Türkiye Cumhuriyeti''ni, "Parti Devleti" haline getirdiğinin en somut örneği AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan''dır.

Hem parti hem devlet görevine diğer bir örnek olarak da "Ayşe Bektik" adlı kişiyi gösterebiliriz.

Twitter hesabında Ayşe Bektik görevlerini şöyle yazdı:

-T.C. Dışişleri Bakanlığı personel şefi

-AK Parti Ankara Gölbaşı Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı

 

 

Valilerin, kaymakamların önemli bir kısmının AKP il ve ilçe başkanı gibi görev yaptığından şikâyet eden muhalefet partileri ne kadar da haklıymış.

Hatırlarsanız MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli, 2014''te halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilen ve AKP''den istifa eden Recep Tayyip Erdoğan için şu teşhisi koymuştu:

a)Ya Erdoğan''ı Anayasaya uyduracağız,

b)Ya da Anayasayı Erdoğan''a uyduracağız.

Bahçeli ve Erdoğan karşılıklı ağır hakaretlerle geçirdikleri günlerden sonra Bahçeli kararını "b" şıkkından yana kullandı.

AKP ve MHP tarafından hazırlanan "Tek Adam Rejimi" ile Partili Cumhurbaşkanı yolu da açıldı.

2018''de halk tarafından seçilen Erdoğan''ın iki şapkası oldu:

-AKP Genel Başkanı,

-Cumhurbaşkanı…

Erdoğan hem devlet görevi hem de parti görevi üstlenir de Ayşe Bektik Hanım durur mu?

O da işte hem AKP de hem de Dışişleri Bakanlığı''nda görev üstlenmiş.

O halde;

-Yüksek Yargı Başkanları, Hâkimler, Savcılar,

-Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları,

-Merkez Bankası Başkanı, Kamu Bankalarının Genel Müdürleri,

-Diyanet İşleri Başkanı,

-Valiler, Kaymakamlar,

-Genel Müdürler, il ve ilçe müdürleri de partili olsunlar.

Hatta Cumhurbaşkanlığı kararı ile atanmasınlar, AKP ve MHP tarafından hazırlanan yeni anayasaya da hüküm konularak AKP tarafından atamaları yapılsın.

Bugün AKP, yarın başka bir parti olur fark etmez.

Parti Devletinin kuruluşu da böylece tamamlanır.

 

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Türkiye''de ilk kez belediye bünyesinde "Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi" kurmuş ve Daire Başkanlığı''na Şerife Hasoğlu Dokucu''yu atamış.

"Kır Çiçekleri" projesi başlatılmış.

Başkanı Vahap Seçer''in öncelikli projeler arasına aldığı, "Kır Çiçekleri" projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan yetenekli kız çocuklarının spora kazandırılması amaçlanıyor.

 

 

Seçer''in, "Benim kız çocuklarım" dediği ve sporda alt yapıyı oluşturacak olan 10-12 yaş grubundaki 55 Kır Çiçeği, yetenekleri doğrultusunda çalıştırıcılar eşliğinde spor antrenmanlarını sürdürüyor.

Mersin''deki buluşmamızda Seçer, "Barınmadan beslenmeye ve tüm eğitim masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Kır Çiçekleri, ilk başarılarını Haziran ayında Adana''da gerçekleştirilen 6. TAF Turkcell Küçükler Atletizm Grup Yarışması''nda aldı. Geleceğin kadın sporcuları, 16 takım arasında 4. olarak büyük bir başarıya imza attılar" dedi.

Başkan Seçer''i gerek "Kadın ve Aile Dairesi" gerekse "Kır Çiçekleri" projesi için kutluyorum ve tüm belediyelerin benzer daireyi kurmalarını öneriyorum.

...

Değerli okurlarım,

Flash TV''de bugün saat 15.00-17.00 arası "Bakanlar Kurulu" programına başlıyorum. Her Pazar, Türkiye''yi yöneten bakanlar ile Türkiye''nin sorunlarını ele alacak, cumhurbaşkanlığı kabinesinin uygulamalarını masaya yatıracağız.

Her Çarşamba akşamı 21.00-24.00 saatleri arasında, "Serbest Bölge",

Hafta içi 13.00-15.00 saatleri arasında da "Perde Arkası" programlarını yapacağım.

Yazarın Diğer Yazıları