AKP iktidarı bırakacak mı sorusuna Saray'ı sarsacak cevap

AKP iktidarı bırakacak mı sorusuna Saray'ı sarsacak cevap
Yazar Akif Beki, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin belediyeleri muhalefete bıraktığını hatırlatarak "AKP iktidarı bırakır mı?" diye sordu.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, 2019 yerel seçimlerinde AKP''nin belediyeleri muhalefete bıraktığını hatırlatarak "Sandıkta değişimin vakti gelip çattı mı, önünde kimse duramaz." diye yazdı.

Beki, demokrasinin nimetlerinden faydalanıp, aynı imkanın muhalefete tanınmamasının halkta tehlike zilleri çaldıracağını söyledi.

“ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”

Akif Beki, yazısında 2019''da İstanbul''da tekrarlanan seçimi hatırlatarak "Evet, İstanbul''da ikiletti, ikiletmeden devretmedi. Ama daha ağır bir yenilgiden sonra da olsa belediyeyi devretti mi, etti. Sandıkta değişimin vakti gelip çattı mı, önünde kimse duramaz." dedi.

"Cumhuriyet AKP''ye emanet edilir mi, nasıl bırakırız" diye sandık sonuçlarına karşı durmaya çalışanlar, AKP''yi daha da büyütmekten başka ne elde etti? Kendi hezimetlerini hazırladılar." diye yazan Beki, "Sandığı hazmedememenin, hazımsızlık çeken muhalefete bir faydası görülmedi. Son 20 yıl ortada." ifadesini kullandı.

“AKP İKTİDARI BIRAKIR MI”

Demokrasinin nimetlerinden faydalanıp, aynı imkanı muhalefete tanınmaması durumunda halkta tehlike zilleri çalacağına işaret eden Beki, "İktidar AKP''ye bırakılır mı"dan "AKP iktidarı bırakır mı"ya nasıl gelindi, bunu düşünsünler derim. İktidarı AKP''ye kaybedenler, ''bırakılır mı'' diye diye önce ahlaki ve demokratik meşruiyeti kaybetmişti, o da unutulmasın!" diye yazdı.

İlgili Haberler