AKP ve HDP "kardeşliği" sosyal medyada gündem oldu

AKP ve HDP "kardeşliği" sosyal medyada gündem oldu
AKP’li ve MHP’li isimlerden “HDP’nin oylarına talibiz” açıklamaları gelirken, AKP ve HDP arasındaki organik bağ sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yeniçağ / İstanbul

Türkiye 24 Haziran seçimlerinin ardından 31 Mart’ta da yerel seçimlere girmeye hazırlanıyor. Partilerin seçim çalışmaları devam ederken AKP’li ve MHP’li isimlerden HDP’ye yapılan çağrılar dikkat çekti.

AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu’nun “Sadece Hakkari'deki HDP'li kardeşlerime değil İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da yaşayan HDP'li kardeşlerime de sesleniyorum ve diyorum ki sizin bu 2 milyon oyunuza AK Parti taliptir” açıklamaları kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Benzeri bir açıklama ise MHP'nin Edremit Belediye Başkan adayı Tuncay Kılıç'tan geldi. Partisinin HDP'den de oy alacağını söyleyen Kılıç, "HDP’dekiler bizimle beraber olacak, bize oy verecekler göreceksiniz. Yani bize güvenen bizim adaletimize inan her kardeşimiz bizimle beraber olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı’ndan gelen HDP açıklamalarının ardından AKP ve HDP arasındaki organik bağ yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada birçok vatandaş AKP ve HDP’den siyasete atılan bazı isimlerin kardeş olduğuna dikkat çekti.

O isimlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

Sırrı Sakık HDP Muş Belediye Başkan Adayı, ağabeyi Namık Sakık AKP Muş Milletvekili aday adayı

Abdullah Zeydan 26. Dönem HDP Hakkari Milletvekili, kardeşi Rüstem Zeydan 23-25 dönem AKP Hakkari Milletvekili

Celadet Gaydalı 26. Dönem HDP Bitlis Milletvekili, kardeşi Safter Gaydalı 19-20-21. ve 22. dönem AKP Bitlis Milletvekili

Leyla Birlik 26. Dönem HDP Şırnak Milletvekili, kardeşi Rizgin Birlik ise 27. Dönem AKP Şırnak Milletvekili

Sosyal medyada gündem olan söz konusu paylaşım ise şöyle:

İlgili Haberler