Almanya'da kızı PKK tarafından kaçırılan anneden başbakanlık önünde protesto eylemi

Almanya'da kızı PKK tarafından kaçırılan anneden başbakanlık önünde protesto eylemi
Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, başkent Berlin’de Başbakanlık binası önünde protesto eylemi düzenledi.

AA - Terör örgütü PKK tarafından Almanya’da kaçırılan kızı için eylemler yapan Maide T, bu kez de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakanlık binasının önüne gelerek protesto eylemi yaptı.

Acılı anne burada yaptığı açıklamada, "11 aydır mücadele veriyorum. Sadece kendi çocuğum için değil, bundan sonra başka çocukların terör örgütü tarafından kandırılmamaları için mücadelemi sürdürüyorum. Bazıları farkında olmasa da ben bu mücadeleyi herkesin çocuğu adına veriyorum." dedi.

Maide T, Avrupa'da yaşayan Kürt ailelere de seslenerek, "Kızımı kaçıran bu tür dernekler hepimiz için tehlikelidir. Tehlikenin farkında olalım. Çocuklarımızı ona göre bilinçlendirelim. Bugün benim ciğerim yandı yarın sizin çocuklarınız da giderse sizin de ciğeriniz yanar ama geri dönüşü olmayabilir." diye konuştu.

Acılı anne "PKK özellikle okuyanları götürüyor. PKK gençlerin okumasını istemiyor, kariyer sahibi olup, normal hayat yaşamalarını istemiyor. Pırıl pırıl gençleri alıp ölüm tarlalarına atıyorlar. PKK dost değil, düşman." dedi.

20201007-2-44715772-58701579-web.jpg

NE OLMUŞTU?

Almanya'da 12 Kasım 2019'da "Okula gidiyorum" diyerek evden ayrılan kızından haber alamayan Maide T, daha önce de bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" derneğinin önünde, kent merkezindeki Brandenburg Kapısı’nda, Federal Meclis ve Başbakanlığın önünde eylemler yaparak kızının terör örgütünden kurtarılmasını istemişti.