Apaçık bir çarpıtma örneği

Hem okuyucularıma ve hem de gazeteci-yazarlığın mesleki saygınlığına hürmeten bunlar gibi bir yazar olmak istemiyorum. İstemiyorum ama susasım da gelmiyor.

Bakın adam nasıl yazıyor ve ne tür cümle kurarak yazısına başlıyor.

"Türkiye''de siyasi muhalefetin FETÖ-PKK çizgisine hapsolduğu, bu örgütler tarafından rehin alındığı, dizayn edildiği, 2023''e dönük çokuluslu ajanda çerçevesinde formatlandığı gerçeği artık itiraz edilemez bir gerçek haline geldi."

Düşünebiliyor musunuz? Bu cümleleri okumak için para verip gazete alan yüzlerce insan var. Sana verdiğim paramla, kandır kandırabildiğin kadar beni diyor. Beynimi, zihnimi, tüm anlam dünyamı istediğin gibi çarpıtabilirsin, demiş oluyor.

Adama bak.

Türkiye''de muhalefet Fetö-Pkk çizgisine hapsolmuş.

Yetmemiş bu örgütler tarafından rehin alınmış.

O da yetmemiş, Türkiye''nin muhalefeti, bu örgütler ve çokuluslu güçler tarafından dizayn edilmiş (düzenlenmiş/tasarlanmış).

Adamın çizdiği siyasi manzaraya bak. Ne kadar korkunç. Neredeyse ülke battı batacak. Hainlerin haddi hesabı yok.

Bu hasarlı ve hastalıklı mantık, bu bakış, bu siyaset ve arkasındakiler, size göre Türkiye''de muhalefet olsun istiyor mu?

İstemiyor.

Muhalefetsiz Türkiye istiyorlar.

Muhalefetsiz rejim.

Muhalefeti olmayan yönetim biçimi.

Yani?

Padişahlık, diktatörlük, zorba yönetim istemekteler.

Türkiye''yi bize verin, siz gidin diyorlar.

Birinci tespit bu.

İkincisi, yalancılığı, çarpıtmayı meslek haline getirmiş, geçim kaynağı olarak görüyorlar.

Türkiye''de muhalefet dediğin; sol, muhafazakâr, milliyetçi, liberal görüşleri içeriyor ve nüfusun yüzde 55-60''ından fazlasına karşılık geliyor. Bu kadar geniş kitleyi temsil eden tüm görüş ve düşünceleri, Fetö-Pkk emrinde, kendini yönetemeyen, başkaları tarafından dizayn edilen veya edilmeye muhtaç kimseler olarak tanımlıyor. Ona göre halkın yarıdan fazlası hain ve düşman.

Aman Allah''ım.

Bu adam ve benzerlerinin yaptığı gazeteciliğe (ki gazetecilik bu değil) çarpıtma (manipülasyon) deniliyor.

Eğer bu adamın mantığı haklı ve doğru ise, ülkenin gerçeği sahiden bu ise, iktidar sahiplerinin yapması gereken nedir? Pkk ve Fetö tarafından rehin alındığı söylenen muhalefeti bu örgütlerin elinden kurtarmak yahut toptan kapatmak olmalıdır.

Öyle değil mi?

Uluslararası güçlerin ajandasına göre şekillenen bir muhalefet olduğu bilinir de buna rağmen oturup beklenilir mi?

Zorba düzenin propagandistleri, ortalama zekânın altındakileri ikna edebilir belki. Lakin siyaseti erdemli yapanlar da var. Aklı başında, olayları, gelişmeleri doğru görüp izleyenler de var…

Adama sormazlar mı, bak Hdp''li kadın milletvekili teröristle fotoğraf çektirmiş. Masumdur diyebilir miyiz? Demiyoruz zaten. Peki, Fetö ile çekilen bakanların, iktidar sahiplerinin söz, yazı ve fotoğrafları ne olacak? Onlar hiçbir şeyin göstergesi değil?

Üstelik çarpıtmasız apaçık net olduğu halde.

Ahlak, iyi ve doğru üzerinden yürümektir.

Ahlaksız ise şekilde görüldüğü gibi kötülük üzere yürümektir.

Yazarın Diğer Yazıları