Aşı yaptırmayan 25 yaşındaki genç koronaya yenik düştü

Aşı yaptırmayan 25 yaşındaki genç koronaya yenik düştü
Korona virüs hastalığından korunmak amacıyla yapılan aşılara karşı direnç sürerken, aşı yaptırmayan 25 yaşında bir genç kadın korona virüs yüzünden hayatını kaybetti.

Korona virüs salgınında aşılama duraklama seviyesinde seyrederken aşı hakkı olmasına rağmen yaptırmayan 10 milyonun üzerinde vatandaş bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanları tarafından “aşı olun” çağrıları yapılmaya devam ediliyor ancak aşının koruyucu etkisi olduğuna inanmayan ya da korona virüs salgınının getirdiği yasaklara karşı çıkan vatandaşlar aşı yaptırmak istemiyor. Diğer yandan, aşı karşıtı kesim bu görüşlerini 11 Eylül’de İstanbul’da “Büyük Uyanış” adlı mitingde dile getirdiler.

DOKTOR KUZENİ DUYURDU

Sağlık çalışanları, aşı yaptırmayan vatandaşlar için çağrı yapmaya devam ederken, aşı yaptırmayan kişilerin genç de olsa hayatını kaybettiğini sosyal medyadan dile getiriyorlar.

Sosyal medyadan paylaşım yapan bir doktor ise “Az önce kötü bir haber aldım yine. 25 yaşında ikinci üniversitesini okuyan kuzenimin kızı, covide yenik düşmüş, hayatını kaybetmiş sabah malesef. Babası(52yaş) durumu kötü, Van’a sevk ediyorlarmış. Aşı yaptırmamışlar” ifadelerini kullanarak 25 yaşında genç bir kadının korona yüzünden hayatını kaybettiğini belirtti.

İlgili Haberler