‘Atatürk’ün torunları’ Cern’de tarih yazdı

‘Atatürk’ün torunları’ Cern’de tarih yazdı
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN)’ in düzenlediği “Liselilerarası Demethattı Deney Yarışması” (Cern Beamline For Schools) yarışması sonuçlandı.

AYDIN MERT TOKGÖZ / YENİÇAĞ

Tüm dünyada fizik, mühendislik ve temel bilimler alanına ilgi duyan lise öğrencilerinin, bilim dünyasına adım atmak için kıyasıya mücadele ettiği yarışmaya, Cions Of Atatürk (Atatürk’ün Torunları) adlı deney grubu damga vurdu.

Dünya genelinde birçok ülkeden yüksek katılımın sağlandığı takımların deney önerilerini CERN’e sunduğu bu yarışmada, Cions Of Atatürk (Atatürk’ün Torunları) Deney Grubu, Çerenkov Radyasyonu adlı ışımanın gerçekleşebilmesi için dedektör önerisini sunduğu makaleyle “En Prestijli 25 Özel Juri Özel Listesi”ne girmeye hak kazandı.

Yarışma sonrasında Fizik Öğretmeni Burcu Karabacak “Biz aylarca çok yoğun bir tempoda çalıştık, gece gündüz bir çalışma sonucunda ‘’Çerenkov Radyasyonu’’ adlı bir ışımanın gerçekleşebilmesi için bir dedektör önerisinde bulunduk. Ve projemiz en prestijli 25 deney jüri özel listesinde yayınlandı. Bu çok güzel bir başarı, ülkemiz için büyük bir gurur. Ülkemize bu başarıyı kazandırmaktan, CERN’de Türk bayrağını dalgalandırmaktan kıvanç ve onur duyuyoruz.” dedi.