Atmayın ayıptır

İnsanlık tarihi boyunca izlenen süreç ispat etmiştir ki; "Geri kalmışlık ve Pedalcılık!" bir bütündür. Şayet siz geri kalmış bir toplum ya da bir cemiyet içinde "Ali Cengiz oyunları ve Pedalcılık!" özelliğinizle tepedeki yüzde 10'da yer alma kurnazlığını gösterseniz de... Bu özelliğinizle servet ve makamlar kazanıp bu kazandıklarınızı "kaybetme endişesi ile dün bir şeyler rica ettiklerinizin önerilerine kulaklarınızı tıkasanız!" da... Kurulunuzda veya spor camiasında meseleye vakıf, şahsiyet sahibi insanlar nezdinde bir "kıymet ifade etmezsiniz!"

Yanlış ve tereddütlü kararlarınıza inanmayan, yüzleri kızaran ve utanıma duygusuna sahip birileri çıkar, maçların seyircisiz oynanması yanlışınızı yüzünüze vurur. Üç gün sonra sizi o görevlere getirenler de kararlarınızı bir kalemde siler atar. Bu durum karşısında kurulunuzda size karşı çıkanlar artık sizinle çalışamayacaklarını anladığından "ar duygusu!" ile istifa eder. Siz ise pişkin pişkin oturursunuz.

***

Evet Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bahsediyorum. Dünya virüsten kırılıp liglerini ötelerken "Seyircisiz maç oynatma!" diye bir fantezi ile ortaya çıktınız. Bir Fatih Terim ve bir Türkiye Futbol Federasyonu üyesi Erdal Bahçıvan cesaretle size geri adım attırdı. Çünkü doğrusu bu idi. Basketbol Federasyonu Başkanı da "Bu kararların yanlışlığına direnenlerdendi." İki gün sonra; "Sen de kimsin" diyen devlet, yanlış kararınızı yok sayıp sizi refüze etti. Ve ligleri erteledi. Pes yahu. Hala bu ne pişkinlik. Siz hala "Hedefimiz ligleri 27 Haziran'da bitirmektir" diye sallıyorsunuz. Gerçekten mi? Yapabilir misiniz? Bu halinizle bu iradeyi size bırakırlar mı? Güldürmeyin bizi.

NOT: Avustralya ve Kanada Milli Olimpiyat Komiteleri Corona virüsü nedeni ile haziranda başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na sporcu göndermeyeceklerini açıklayınca, IOC (Dünya Olimpiyat Komitesi); tüm sportif organizasyonların "Babası" olimpiyatları ertelemek üzere kolları sıvadı. Vehamet başta TFF olmak üzere tüm Türk spor federasyonlarına ve spor kamuoyuna örnek teşkil etmelidir.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları