Lütfi Elvan’ın gidişine, Nureddin Nebati’nin gelişine muhalefetten ilk tepkiler

Lütfi Elvan’ın gidişine, Nureddin Nebati’nin gelişine muhalefetten ilk tepkiler
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Yerine ise yardımcısı Nureddin Nebati getirildi. Yaşanan gelişme sonrası gece saatlerinde muhalefetten tepkiler gelmeye başladı.

Resmi Gazete''nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu talebi kabul etti ve yerine Elvan''ın yardımcısı Nureddin Nebati''yi atadı. Yaşanan gelişme sonrası gece saatlerinde muhalefetten tepkiler gelmeye başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Merkez Bankası kasasından döviz bozdurup doları dizginlemeye çalışırken, hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor. Söylediğiniz gibi her şey yolundaysa neden piyasayı tedirgin ediyorsunuz? Yok değilse sorumlusu kim?” ifadelerini kullandı.

“‘FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇ’ BİR KİŞİYİ DAHA KOLTUĞUNDAN ETTİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ bir kişiyi daha koltuğundan etti. Lütfi Elvan da Başkanlık Sistemine özgü bir gece kararnamesiyle görevden alındı. Hep söyledik: Yüz tane Bakan, bin tane MB Başkanı da değişse bu zihniyetle ekonominin gideceği tek yer uçurumdur” ifadelerini kullandı.


 

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TABUTUNA BİR ÇİVİ DAHA ÇAKILDI"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın affı kabul edilmiş. Yerine Nurettin Nebati atanmış. Türkiye ekonomisinin tabutuna bir çivi daha çakıldı." ifadelerini kullandı.

"ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN VE TÜKENMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, "Ne parti içinden ne de piyasadan biraz olsun itibarı, kariyeri, kredibilitesi ve utanma duygusu olan hiçbir kimse görev kabul etmiyor! Çürümüşlüğün ve tükenmişliğin göstergesi AK Parti ve Lideri Erdoğan için! Ancak kişiliği hiçleştirilmiş sefiller görev kabul ediyor!" yorumunda bulundu.


 

İlgili Haberler