Bakan Koca Çin'in teslim etmediği aşıların faturasını Uygur Türklerine kesti

Bakan Koca Çin'in teslim etmediği aşıların faturasını Uygur Türklerine kesti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin’in teslim etmediği aşıların faturasını Uygur Türklerine kesti. Dün, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, “Bugün Çin'den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin.” dedi. Kocanın sözleri tepki topladı.

Bakan Koca Çin'in teslim etmediği aşıların faturasını Uygur Türklerine kesti

Dün Bilim Kurulu toplantısının ardından sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı eleştirilerine “Bugün Çin''den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin.” diye yanıt verdi. Aşılama tedariki konusunda yaşanan aksamaları Uygur Türkleri’ne destek olmak için yapılan açıklamalara bağlayan Koca’nın açıklaması tepki topladı.

Sağlık Bakanı Koca’nın aşı Çin’in teslim etmediği aşılar hakkındaki açıklaması şöyle:

“Usulsüz belge elde etme hastalığına yakalanmış ve eleştiriyle gerçekleri çarpıtmayı bilinçli olarak ayırt etmeyen birileri çıkıp Çin ile anlaşma 50 milyon yapıldı 100 milyon değil diyor.

Daha önce Çin ile yapılan anlaşmaları defalarca ve tüm detayları ile ifade ettim. Anlaşılan Çin ile yapılan anlaşmanın sadece ilk bölümünü esas alarak bir karalama kampanyası başlatmışlar. Çin ile iki seferde her biri 50 milyon doza karşılık gelen toplamda 100 milyon doza karşılık gelen bir anlaşma imzaladık.

Bugün Çin''den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin.

Karşı çıkacağım, eleştireceğim diye gerçekleri çarpıtmak kimseye fayda vermez. Yalan dipsiz bir kuyudur ve sahibini o kuyunun dibine er ya da geç gönderir. Hakikat ise güneş gibidir. Ne kadar saklanmak istense de pırıl pırıl aydınlatır.

Bugün mücadele bütünlüğü açısından susuyor olmamız edebimizdendir. Bu saldırganlığa sessiz kalacağımız anlamına gelmez.”

AKŞENER’DEN TEPKİ

KRT TV’de Çiğdem Akdemir’in konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sağlık Bakanı Koca’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları sert sözlerle eleştirdi.

Fahrettin Koca, Çin’den gelmesi beklenen aşılarla ilgili “Bugün Çin''den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin.” demişti. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Koca’nın bu sözleri hakkında “Burada ben çok üstüme alındım, birebir partimizin üzerine aldım” dedi.

“Yazıklar olsun bu arkadaşa... Müslüman Türk Uygur kardeşlerimiz tecavüze uğruyor tecavüze!" diyen Akşener, Kocanın sözlerine "Aşı meselesinde çuvalladılar. Sayın Erdoğan her zaman olduğu gibi bu işleri Sayın Koca''nın üzerine yıkacaktır, elini yıkayıp çıkacaktır. Sayın Koca da zekice bir hamle yapıp bizi suçlamış. Çin''den aşı gelmemesinin sebebi Meral Akşener... Harika ya! Hayret bir şey" ifadeleri ile yanıt verdi.

İlgili Haberler