Bakan Soylu “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” demişti: “Eleştirileri de hakaretleri de kabul ettim”

Bakan Soylu “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” demişti: “Eleştirileri de hakaretleri de kabul ettim”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Soylu yasağın öncesinde vatandaşların marketlere akın etmesiyle ilgili eleştirileri kabul ettiklerini açıklaması, daha önce yaptığı açıklamaları yeniden gündeme getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden sonra vatandaşların marketlere ve fırınlara akın etmesine gelen tepkilerle ilgili yaptığı açıklamada eleştirileri kabul ettiğini söyledi. Ancak Soylu, yasağın ilan edilmesi sonrası söz konusu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgili alındığını belirmişti. Soylu, ayrıca, yaptığı başka bir açıklamada ise yasağın ilan edildiği zamanı savunmuştu.

Bakan Soylu Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşların marketlere ve fırınlara akın etmesiyle ilgili konuştu. Soylu, eleştirileri kabul ettiğini belirterek, “Zamanlaması açısından alınan karar, bakanlığımıza ait bir karardır. Bir kez daha söylüyorum: Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim” ifadelerini kullandı.

“KARAR CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATIYLA ALINDI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sonrası yaptığı açıklamada kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alındığını açıklamıştı. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“İşin başından itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortada. Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara çağrım şudur, bir telaşa gerek yok.”

KARARIN AÇIKLANMASININ ZAMANINI SAVUNMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasağın ardından yaptığı bir başka açıklamada ise sokağa çıkma yasağının açıklandığı zamanı savunmuştu. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Soylu, “Erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı?" ifadelerini kullanmıştı.