Balgat'ta EYT depremi

Siyaset kurumu her geçen gün daha da yıpranıyor.

Vatandaş, çok uzun yıllardır unutulmuş durumda.

Cumhur İttifakı'nda yaşananlar, AK Parti'nin kendi içindeki kavgaları, hükümete yakın medyanın hâli, andımız kararına CHP'nin sessizliği...

En büyük sorun ise MHP'de gözüküyor.

Çünkü tutarsızlıklar o denli büyüdü ki, partinin grup başkan vekili bile ne yapacağını şaşırdı.

Bahçeli'nin grup toplantısında AK Parti ile ipleri atar gibi yapması ve "her ilde aday çıkaracağız" açıklamalarını "muhalefete geçtik" olarak yorumlayan bazı MHP'li vekiller, Meclis'te tarihi bir skandala imza attılar.

İYİ Parti'nin, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ile ilgili araştırma önergesinin Meclis'te görüşülmesi için "evet" oyu verdiler.

Ortalık birden karıştı. MHP'nin muhalefete geçtiği ve AK Parti'nin yalnız kaldığı yorumları yapılmaya başlandı.

MHP'li vekiller heyecan içerisindeydi. "Milletimiz bizi görsün AK Parti'nin kabul etmediği EYT'liler için MHP olarak 'evet' oyu verdik. Milletimizin yanındayız" mesajları attılar. Çünkü aylardır "Siz AKP'li oldunuz, Erdoğan'ın peşine takıldınız, adayınız bile yok" eleştirilerinden bunalmışlardı. Muhalefet etmek istiyorlardı.

EYT'nin Meclis'e sevk edildiği haberi yüz binlerce vatandaşı heyecanlandırırken, MHP ve AK Parti Genel Merkezleri'nde ortalık karışmıştı.

AK Parti'den tonu yüksek telefonların gittiği MHP'de Bahçeli, kendisinden habersiz iş yapıldığını söylüyordu.

Bahçeli hiç vakit kaybetmeden "Benim böyle bir kararım olmadı, Erhan Bey'i derhal görevden alın, Meclis'te de çekinser kalınsın" mesajını gönderdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta "gerçekten muhalefete" geçtiklerini sanıp, Bahçeli'nin sözlerine aldanmıştı. Dakikalar içinde harcandı, itibarı ve prestiji düşünülmeden görevden alındı.

Balgat'ın bu tavrı MHP'li vekilleri de korkutmuş olacak ki hiç düşünmeden kararlarını değiştirdiler.  "EYT'yi çözüyoruz" mesajları atanlar ise ne yapacağını şaşırmıştı. Çok değil, dakikalar önce ellerinde telefonlarla mesaj atıp, AK Parti'yi eleştiriyor, EYT'yi çözeceklerini söylüyorlardı.

Önerge Meclis'e geldi. Tüm gözler MHP sıralarına dönmüştü. Ama MHP'liler ellerini kaldıramadı. Hemen yanlarındaki İYİ Partili vekillerin gururla ellerini havaya kaldırıp, MHP sıralarına baktıkları o an ise her şeyin özeti gibiydi. Gecenin en çok konuşulan fotoğrafı da bu oldu.

Ve bu kare, siyasetin geldiği noktayı belki de en kısa şekilde anlatan kareydi...

mhp-002-001.jpg

AK Parti rahat bir nefes alırken, MHP'li vekiller ise son derece zor durumda kalmıştı. Hemen sosyal medyadan yayınladıkları mesajları silmeye başladılar. Ama artık olan olmuştu. Bir vekilin itibarı yerle bir edilmiş, diğerleri ise vatandaşların eleştirilerinin hedefindeydi.

Asıl mağdur ise yüz binlerce EYT mağduru vatandaştı. 

Öte yandan bu olay bize bir gerçeği daha gösterdi; ittifak hesapları bitmedi!

AK Parti'de neler oluyor?

MHP gibi AK Parti'nin içinde de enteresan gelişmeler yaşanıyor.

Partinin iki numaralı ismi Hayati Yazıcı'nın "Melih Gökçek'i biz iş olsun diye görevden almadık" açıklaması epey yankı buldu. Gökçek ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Benim sabrımı taşırma, vallahi tozunu atarım" diye açıkça tehditte bulundu.

Bir diğer olay da Star yazarı, eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner'in Twitter'dan paylaştıkları. Metiner, Bülent Arınç'ın oğlu tarafından herkesin içinde hakarete ve saldırıya uğradığını söyledi. Arınç cephesi ise "yaptıklarımızın arkasındayız" cevabını verdi.

Erdoğan'ın otoritesine rağmen, tüm bu olayların, çirkin sözlerin kamuoyunun gözü önünde yapılması parti içindeki gerginliğin artık kontrol edilemez hale geldiğini gösteriyor.

Bakalım ilerleyen günlerde daha ne kavgalar göreceğiz!

Yazarın Diğer Yazıları