Barış Pehlivan Süleyman Soylu'nun gizli Erdoğan itirafını açıkladı. Sezgin Baran Korkmaz'ın telefonunun nerede olduğunu da açıkladı

Barış Pehlivan Süleyman Soylu'nun gizli Erdoğan itirafını açıkladı. Sezgin Baran Korkmaz'ın telefonunun nerede olduğunu da açıkladı
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki sözlerini köşesine taşıdı.

Barış Pehlivan, “Soylu’nun itirafına SBK cephesi ne diyor?” başlıklı yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın telefonunun şimdi nerede olduğunun önemli olduğunu “Bu soru Türkiye’deki bazı kişileri halen uykusuz bırakıyor.” sözleriyle belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un gündem olan Meclis’teki tartışmalarını ele alan Pehlivan şu ifadeleri aktardı:

Şimdi... Süleyman Soylu’nun CHP’li Özkoç’a verdiği yanıtta bir nokta çok dikkat çekiciydi: “Devletin bütün kurumlarıyla yukarıdan aşağıya öyle bir karar aldık, meselenin içerisine öyle bir daldık ki...” Böylesi konularda AKP’lilerin kendisini güvence altına aldığı savunma sistemi yine devreye giriyordu. Soylu, “Ne yaptımsa Erdoğan’ın talimatıyla yaptım” demeye getiriyordu. Peki, Sezgin Baran Korkmaz cephesi bu sıcak itirafa ne diyordu? Yanıt için SBK’nin avukatı Murat Volkan Dülger’i aradım. Süleyman Soylu’nun açıklamasında ne demek istediğini sordum. Avukat Dülger şöyle yanıt verdi: “Hiçbir fikrim yok. Ne demek istediğini yorumlayamıyorum.” “Peki, hakkında karapara aklama soruşturması yürütülen müvekkilinizle İçişleri Bakanı neden görüşür” diye sordum. “Bilgim yok. Bu soruşturma bilerek görüşülüyorsa siyasilerin sorumluluğuna da gitmek gerek” yanıtını aldım.

İlgili Haberler