Halk düşmanı PKK Güney Azerbaycan’da Türk köylerini bastı

Halk düşmanı PKK Güney Azerbaycan’da Türk köylerini bastı
Güney Azerbaycan’ın Sunduz şehrinde PKK’nın bazı köyleri basarak, Türk erkeklerini kaçırdığı kadınlara ise saldırdığı bilgileri geçiliyor.

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray, Sunduz şehrine bağlı Saksıtepe Köyü’nde PKK’lılar tarafından baskın düzenlendiğini yazdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Haray, olayla ilgili videolara da yer verdi. Söz konusu videolardan birinde baskın anını anlatan bir kız çocuğunun, annesine sarıldığı için şiddet gördüğünü gözyaşları içinde anlatıyor. Haray, söz konusu paylaşıma ise şu notu düştü:

"Güney Azerbaycan''ın #Sulduz şehrinin #SaksıTepe köyünden acı haber:/ Bir #Türk bir #Kürt çiftçinin kavgasından sonra, Kürtler Saksı Tepe köyünde Türk aileleri evlerinden alıp götürüyor. Kız çocukları, kadınları dövüp, ve başka 15 ev ailesini köylerinden kovmuşlar."

Öte yandan başka bir video da ise elinde çocuğu ile gözyaşı döken kadın PKK’lılar tarafından kaçırılmak istediğini dile getiriyor.

Köylülerin evlerini terk etmek zorunda bırakıldığı çevre köylere sığındığı bildirilirken bazı Türk erkeklerinin de PKK’lılar tarafından kaçırıldığı bildiriliyor.

Haray, paylaşımlarından PKK’lıların İran devleti tarafından da destek gördüğünü ve bölgede bunun verdiği rahatlıkla terör estirdiğini ifade ediyor.