Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nden elendi
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde son grup maçında kendi evinde Malmö ile karşılaştı. Siyah beyazlılar 51. Dakikada Antonsson’un golü ile sahadan 1-0 mağlup oldu. Beşiktaş, bu skor ile UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamasında veda etti.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde grupları yenilgisiz tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, bu sezon mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde büyük bir şok yaşadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde son grup maçında kendi evinde Malmö ile karşılaştı. Siyah beyazlılar 51. Dakikada Antonsson’un golü ile sahadan 1-0 mağlup oldu. Beşiktaş, bu skor ile UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamasında veda etti. Portekizli yıldız Quaresma karşılaşmanın 65. dakikasında kırmızı kart gördü ve takımı 10 kişi bıraktı. Gruptaki diğer maçta Genk, Sarpsborg'u 4-0 mağlup etti. Bu skorlarla maalesef Genk ve Malmö tur atlayan ekipler oldu.

2. dakikada Beşiktaş, tehlikeli geldi. Quaresma'nın içeriye yerden gönderdiği topu Vagner Love arkasındaki Mustafa'ya bıraktı. Mustafa'nın gelişine vurduğu şut kaleci Dahlin'de kaldı.

BEŞİKTAŞ 2 KEZ DİREĞİ GEÇEMEDİ

9.dakikada Kara Kartal, art arda 2 kez direğe takıldı. Quaresma'nın pasına harika bir koşu yapan Dorukhan sağ tarafta topla buluştu ve sert bir orta açtı. Altıpas içinde Necip'in şutu direkten döndü ve Love'ın önünde kaldı. Vagner Love kaleye yollamak istedi, bu kez de çizgideki savunmaya çarpan top üst direkten döndü.

QUARESMA ALKIŞ ALDI

16.dakikada Beşiktaş Vagner Love'ın yerde kalmasıyla tehlikeli bölgeden frikik kazandı. Quaresma frikiği Ljajic'e bıraktı ve tribünlerden alkış aldı. Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta top üstten auta gitti.

22. dakikada Malmö atağında Rieks, ceza alanı dışından çok sert vurdu, top üstten az farkla auta çıktı.

31. dakikada kendisini unutturan ve Malmö savunma arkasına iyi hareketlenen Mustafa Pektemek, Ljajic'in pasında kaleci Dahlin ile karşı karşıya geldi. Mustafa Pektemek'in çaprazdan sol ayağıyla vuruşunda top az farkla direğin yanından auta gitti.

Vodafone Park'ta ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

kinci yarıya Malmö iyi başladı. 47. dakikada Ceza yayının üzerinden Rosenberg çok sert vurdu, Karius topu son anda kornere çeldi.

MALMO ÖNE GEÇTİ

51. dakikada Rosenberg'in pasıyla savunma arkasına sarkan Antonsson, hızla içeri sokuldu. Karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruşla top köşeden ağlara yolladı.

OĞUZHAN VE QUARESMA'YA BÜYÜK TEPKİ

60. dakikada Gökhan Töre, Oğuzhan'ın yerine oyuna dahil oldu. Beşiktaş taraftarları oyundan çıkarken Oğuzhan Özyakup'u protesto etti.

Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın direkt kırmızı kart görmesi nedeniyle 65. dakikada 10 kişi kaldı. Beşiktaş taraftarları kırmızı kart gören Ricardo Quaresma'ya sahadan çıkarken büyük tepki gösterdi.

71. dakikada sağ kanattan gelişen Malmö atağında Rosenberg ortaladı. Ön direğe iyi hareketlenen Rieks'in vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

88. dakikada Cyle Larin çalımlarla ceza sahasına kadar girdi. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda pas atmak yerini kaleyi düşünen Larin, Dahlin'e geçemedi. Dönen pozisyondan Malmö çok etkili geldi.

Sağ kanattan içeri çevrilen topu bomboş durumdaki Christiansen aldı ve karşı karşıya pozisyonda gelişine vurdu. Karius'tan dönen topa bu kez röveşatayı vurdu ancak top bu kez de direk dibinden auta çıktı.

90 dakika sona erdi ve Beşiktaş, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

BEŞİKTAŞ - MALMO MAÇINDAN NOTLAR

GÖKHAN GÖNÜL ŞOKU

Teknik direktör Şenol Güneş eksik futbolcuların bir hayli fazla olmasından dolayı seçeneği az olan bir kadro kurmak zorunda kaldı. Kaleyi yine Karius'a emanet eden Güneş, stoper mevkinde Pepe ve Roco'nun yokluğunda son dört maçta olduğu gibi Necip Uysal - Vida ikilisine görev verdi. Sağ bekte Gökhan Gönül'ün son dakikada sakatlanmasıyla ilk 11'e Dorukhan Toköz girdi.

Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlık geçiren ve 5 gündür dinlendirilen Dorukhan'ı riske etmek istemeyen Güneş, Gökhan Gönül'ün sakatlık yaşamasıyla iyileştiğini söyleyen Dorukhan'ı kadroya dahil etti. Defansın diğer ismi ise sol bekte Adriano oldu. Tolgay'ın kadro dışı, Atiba'nın listede olmaması, Dorukhan'ın sağ beke geçmesi ve yine bir orta saha oyuncusu olan Necip'in de zorunlu olarak stopere geçmesiyle Medel - Oğuzhan'dan başka alternatifi kalmayan Şenol Güneş, orta sahayı bu iki isme teslim etti.

Hücum hattında da Quaresma ve Ljajic'in yanında son maçlarda olduğu gibi yine Mustafa Pektemek'i oynatan tecrübeli teknik adamın santrfordaki tercihi ise Vagner Love oldu.

BEŞİKTAŞ'TA 9 EKSİK

Beşiktaş, Malmö karşısına sakat ve kadro dışı oyuncular yüzünden oldukça eksik bir kadro ile çıktı. Milli takımlarında sakatlandıktan sonra devreyi kapatan Pepe ve Roco'nun yanı sıra bireysel koşulara yeni başlayan Ryan Babel ve iki hafta önce sakatlanan Caner de kadroda yer almadı. Son dakika sakatlığı yaşayan Gökhan Gönül ve iki haftalık sakatlığının ardından ilk kez dün takım çalışmasında yer alan Jeremain Lens riske edilmeyen diğer oyuncular oldu. Bu altı futbolcuya ek olarak UEFA listesinde olmayan Atiba Hutchinson ve Güven Yalçın ile süresiz kadro dışı bırakılan Tolgay Arslan'la birlikte eksik futbolcu sayısı 9'a yükseldi.

YEDEK KULÜBESİNDE 6 FUTBOLCU

Siyah beyazlı takımda eksik futbolcuların bir hayli fazla olması yedek kulübesini de etkiledi. Eksik esame listesinde A takım seviyesinde sadece 4 futbolcu yer aldı. Bu isimlerden ikisi kaleci Tolga Zengin diğeri de genç futbolcu Fatih Aksoy olurken hamle oyuncusu olarak Şenol Güneş'in elinde sadece Gökhan Töre ve Cyle Larin kaldı. Yedek kulübesinin diğer iki oyuncusu ise altyapı oyuncuları Kartal Yılmaz ile Erdem Seçgin oldu.