BEŞİKTAŞ'TAN TBMM'YE

Cumartesi ve pazar günü yapılan Beşiktaş Mali Kongresi belki de kulüplerin sırtındaki bir kamburun kalkmasına vesile olacak. Hani derler ya "bin nasihat" mı, bir musibet" mi diye. İşte aynen o. Evet, hafta sonu bu tarihi kulübümüzün mali kongresinde 7 yıl Beşiktaş''a başkanlık yapan Fikret Orman''ın 2019 yılı hesapları, üstelik "incitici yolsuzluk" iddia ve istinatları ile ibra edilmedi. Suçlama ve istinatlar o kadar iddialıydı ki doğru ya da yanlış, bu görevlere bundan sonra talip olacak namuslu adam bulamazsınız. O nedenle sanki zamanlama açısından da bakıldığında ben bu mali kongrenin bir hayra vesile olacağını düşünüyorum.

Evet, şimdi Fikret Orman''ı daha önce 2011''de Galatasaray''da Adnan Polat''ı "idari" ve yine Beşiktaş''ta 01 Ocak - 27 Şubat 2012 dönemi Yıldırım Demirören''i "idari-mali" ibra etmeyerek üzüp zan altında bıraksa da; ben aşağıda bu yaşananları biraz daha açacağım "kilisenin çanını kirleten karga" misali bu kongredeki istinatların, önümüzdeki günlerde TBMM''ye gelecek "Kulüpler Yasası" için bir ipucu ve başlangıç noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu iddialar doğrudur ya da yanlıştır demiyorum. Aynen yukarıda hatırlattığım "Bu karga müslüman olsa rakı içmezdi, hıristiyan olsa çana S......ı"  örneğindeki gibi, kulüplerimiz ve başkanlarımıza yapışmıştır. Futbolumuzu ve kişileri kirletmektedir. Ve de "şüyu-u, vuku-undan beter" bir halde, halledilme vakti gelmiştir diyorum.

Bu işinde Beşiktaş kongresi vesile kılınarak mevcut Başkan Ahmet Nur Çebi Bey''in müracaatlarıyla yüce Meclis''teki siyasi parti gurup başkanları ile çözülmesinin en doğru yol olduğuna inanıyorum. Böylelikle bu vahim istinatlar doğru ise bu kulüplere yazık, yanlış ise bu adamlara yazık diyerek artık bu "itişip kakışmalar" yerine TBMM''de hazırlanacak Kulüpler yasasında; "başkan ve yöneticilerin dönemlerinden mali sorumlu" tutulması konusunu öneriyor başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları