Bilişim İnovasyon Merkezi ilkleri barındırıyor

Bilişim İnovasyon Merkezi ilkleri barındırıyor
ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi, küresel teknoloji şirketlerini de barından bir ihtisas teknopark alanı olarak tasarlandı.

Merkez, Ankara-Eskişehir yolunda, Hacettepe, Bilkent üniversitelerinin güzergahında, ODTÜ MET yerleşkesinde 2 bin 500 metrekarede 70 milyon liralık yatırımla kuruldu. 

"Ankara'nın Girişimcilik Üssü" mottosuyla kurulan merkezde, girişimciler için ilk kez 300 kişi kapasiteli "CoZone" adında ortak çalışma alanı yer alıyor. Ortak çalışma alanları, tüm üniversitelerin on binlerce öğrenci ve mezununun ortak buluşma merkezi olarak da faaliyet yürütecek.

Teknoloji geliştirme üzerine fikri olan bir girişimci, herhangi ofis kiralamadan tek başına ortak çalışma alanlarında bunu geliştirerek, teknokent muafiyetlerinden yararlanabilecek. Start-up firmaları, ortak çalışma alanları sayesinde fikirlerini kısa sürede ürüne çevirebilecek.  

Merkezde yer alacak küresel yazılım ve teknoloji şirketleri ile bu büyük markaların etrafında geliştirilecek kuluçka alanlarıyla genç girişimcilerin yetişmesini sağlayacak koşullar oluşturuldu.

Merkez kapsamında faaliyet gösteren 42 teknoloji şirketinde, binin üzerinde araştırmacı istihdam ediliyor. Sadece Ar-Ge firmalarının değil tüm iş disiplinleri ve farklı ölçeklerden şirket ile bireysel çalışanların bir arada olduğu yer olarak tasarlanan merkezin ana hedefi, inovasyonun artması, hem bölgesel hem de tüm ülke genelinde ekonominin büyümesine katkı sağlanması.