Binali Yıldırım görevi devretti: "Gönlüm rahat"

Binali Yıldırım görevi devretti: "Gönlüm rahat"
Yerel seçimlerde AKP'nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a devretti.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı görevini Celal Adan'a devretti. Yıldırım "TBMM Başkanlığından dün itibari ile çekildim. Görevi bugün Celal Adan'a devrediyorum. Gönlüm rahat" diye konuştu.

Görevi devrederken açıklama yapan Yıldırım, "Yeni dönemde TBMM'nin çalışmalarının çok daha iyi olacağına inanıyorum. Görevi Celal Adan beye teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Görevi devralan Adan ise "Sayın başkanımız yeri geldiğinde makamları ikinci plana iterek ülke adına elini taşın altına koyabilmeyi ispat edebilmiş bir devlet adamıdır. Kendisi İstanbul'a hizmet için yola çıkmıştır. Türkiye için bir şans olarak görüyorum." ifadelerinde bulunarak görevi geçici de olsa temsil etmekten onur duyacağını belirtti.

CELAL ADAN KİMDİR?

Celal Adan 10 Eylül 1951 tarihinde Tutak, Ağrı'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu memleketinde tamamlayan Adan, Erzurum Yatılı Lisesi'nden mezun oldu. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Adan, burada Orman Fakültesi'nden mezun oldu.

İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketini kurdu ve yöneticiliğini yaptı.

21. dönem DYP ve 24.ve 25. dönem MHP İstanbul Milletvekilliği görevinde bulundu. 26. dönemde yeniden İstanbul milletvekili seçildi.

Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Orman Yüksek Mühendisi, İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketi sahibi ve yöneticisi olan Celal Adan, halen MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.