Bir bilim insanı böyle benzetme yapar mı? Canlı yayında konuştu ortalık ayağa kalktı. Erdoğan tarafından atanmıştı

Bir bilim insanı böyle benzetme yapar mı? Canlı yayında konuştu ortalık ayağa kalktı. Erdoğan tarafından atanmıştı
Beykent Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Murat Ferman’ın Ekotürk canlı yayınında engelli çocuklarla ilgili skandal benzetmesi tepkilere neden oldu. Ferman, enflasyonu engellilere benzeterek, “Ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Canlı yayında konuştu ortalık ayağa kalktı. Erdoğan tarafından atanmıştı

Ekotürk canlı yayınında ekonominin gündemini değerlendiren Beykent Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Murat Ferman skandal sözlere imza attı.

Enflasyon verilerini değerlendiren Ferman, enflasyonu engellilere benzeterek "Ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz... Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan" dedi.

Ferman açıklamalarına şöyle devam etti:

"Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan. Çok şikayet ediyoruz, ‘geceleri bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz’ diyoruz ama aslında çocukcağız hayatımızın bir parçası. Onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz, indirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz… Enflasyon böyle bir şey, enflasyonun suç ortağıyız."

Rektörü, Prof. Dr. Murat Ferman''ın sözleri sosyal medyada tepkilerin odağı oldu. Engelli bireylere sahip vatandaşların yanı sıra çok sayıda vatandaş skandal benzetmeyi eleştirdi.

Ferman, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla Beykent Üniversitesi''ne Rektör olarak atanmıştı.