Gözler bu geceki Resmi Gazete'de. Kabak Lütfi Elvan’ın başına patladı

Gözler bu geceki Resmi Gazete'de. Kabak Lütfi Elvan’ın başına patladı
Resmi Gazete’de günlerdir görev alma ve atamalar ile ilgili kararlar yayınlamasını bekleyen kulisler nihayet muradına erdi. “Görevden affını” istediği gerekçesiyle görevden alınan Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı.

Merkez Bankası’nın üst üste verdiği faiz kararlarının ardından doların frene basmadan ilerlemesi ve Lütfi Elvan’ın AKP Grup Toplantısı’nda Erdoğan’ın faiz indirimini savunan sözlerini alkışlamaması gözleri Resmi Gazete’ye çevirmişti.

Günlerdir gece saat 00.00’dan itibaren Resmi Gazete’nin internet sitesini ziyaret eden bakanlar ve üst düzey bürokratların kendileri görevden alınıp alınmadığını kontrol ettiği kulislere düşmüştü.

Yayınlanır yayınlanmaz Resmi Gazete’ye göz atanlar için flaş haber bu gece geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden alındı, yerine Nureddin Nebati atandı.

Kulislerde bu görevden alınmanın ardından şimdilik bazı isimlere rahatlama geldiği ifade edilirken, bazı isimlerin Resmi Gazete müdavimliğinin yine de bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Yaşanan bu gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde her fani bir gün görevden alınmayı tadacaktır gerçeğini yine gözler önüne serdi.

Gözler yeni yayınlanacak kararlarda…

İlgili Haberler