Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Birileri milliyetlerini mi değiştirdi?

Andımızın yasaklanması AND'dan çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Çok açıktır ki birilerinin sanıldığı gibi rahatsızlığı AND'dan değil onun içerdiği manadandır. Gerçekte rahatsızlık "Türk", "T.C.", "Türk Milleti", "Atatürk" kavramındandır.

Gerçekte bu zevatın asıl rahatsızlığı "Atatürk"tendir. Eğer malum zevat zaman içinde Türk'ü aşabilirlerse ardından açıkça Atatürk aşılmaya çalışılacaktır. Türkiye'yi eski Türkiye ve yeni Türkiye olarak ayrıştıranlar da bunu bilinçli olarak yapmaktadırlar. Sonuçta eski Türkiye (!) "Atatürk"ün Türkiye'siydi.

Bakın adam "andımız"ı kast ederek şunları söylemişlerdi: "Bu ülkede bunlar Faşist İtalya'dan, Faşist Almanya'dan, Rusya'dan kopyalama şeyler." AKP'nin ideologları andımız vb. törensel uygulamaların da bu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek "Bunların hepsine sıra gelecek. Andımız, o resim, büst, köşe. Bunlar çağdaşlık değil ilkellik. Resmî ideoloji ve resmî tarih dayatması. Geç bile kalındı" demiştiler.

Sonuçta "Andımız"ın yasaklanması "T.C."nin tabelalardan indirilmesi döneminde zamanın İstanbul İl Başkanı 'AKP'nin kendilerini Türk olmaktan kurtardığını' söylemesi rastlantısal değildi.

Millî Eğitim Bakanlığı da yapmış olan adı FETÖ'yle özdeşleşmiş bir zat şunları söylemişti: "Atatürk'ü kanunla sevdiremezsiniz... Peygamberi bile koruma kanunu yok. 'Gençliğe Hitabe' ve 'Andımız' ayet mi? Kamuoyunun bunları tartışması lazım".

Andımıza yönelik saldırıyı başlatanlar gerçekte FETÖ'cü'lerdi.

Andımızın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara katılan tepe yönetimi şöyle diyordu, "Türk'üm' dediler, Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. 'Doğruyum' dediler Türkiye'yi yolsuzluklara muhtaç ettiler. 'Çalışkanız' deyip yıllarca yan gelip yattılar" diye konuştu.

Sonunda başardılar ve "Andımız" kaldırıldı.

Yargının verdiği karar!

Yargı öğrenci andının 1933'ten bu yana uygulandığından bahsederek kararını verdi. Andımızda yer alan kavram ve ilkelerin Anayasa'da anlamını bulan kavram ve ilkeler olduğu, millî eğitim sisteminin kanun ve yönetmelikle belirlenen, düzenlenen temel amaçlarını ortaya koyduğu belirtilen kararda, "Çok uzun zamandır bütün devlet okullarında ve hatta özel okullarda genç nesillerin anayasal vatandaşlık temelinde aidiyetini güçlendiren ve öğrencilerde değer oluşumuna katkı sunan ve her sabah ders başlamadan önce okutulması şeklinde uygulanan öğrenci andının kaldırılması, ancak bu değişikliği hukuka uygun kılacak bir bilimsel gerekçeye dayanması halinde olanaklıdır. Aksi tutum, idarenin sahip olduğu düzenleme yetkisini ve takdir hakkını hukuka uygun kullanmadığı anlamına gelecektir." denildi.

Yargı Brunson'la ilgili karar verince "yargıya saygı"dan bahsedenler, aynı yargının "Andımız" ile ilgili verdiği karar üzerine kıyameti koparıyor.

Yargının "Andımız" kararına saldıranlar!

Millî Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' ile ilgili kararına ilişkin, "Söz konusu karar henüz kesinleşmemiştir. Hukuki süreç devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünün Danıştay tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

Yargının Brunson ile verdiği karara saygılı olmaya herkesi, bu arada ABD'yi davet eden bir bakan, yargının verdiği karara saldırıyor.

Adalet Bakanı'nın yargının kararını yerden yere vurması özü itibarıyla yargıya güvenin temeline dinamit koymuş oluyor.

Bir tepki de Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" dedi.

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" demeye bu denli tepki veren bir partiyi ebet müddet iktidar yapmanın ne anlama geldiğini herkesten çok MHP'liler merak ediyor. Türk halkı bu bağlamda AKP ile Cumhur İttifakı yapılmasını "devlet bekası" olarak sunanların gerçekte niyetinin ne olduğunu da anlamaya çalışıyor.

"Türk'üm" demeye bile tahammülü olmayan bir zihniyetle Türk Milliyetçileri nasıl iş birliği yapıyor.

Yoksa birileri milliyet değiştirdi de müntesiplerinin bundan haberi mi yok?

Yazarın Diğer Yazıları