Bulmaca çözmenize gerek kalmayacak. Bu besinler hafızayı bilgisayara çeviriyor. Unutkanlığı yok ediyor

Bulmaca çözmenize gerek kalmayacak. Bu besinler hafızayı bilgisayara çeviriyor. Unutkanlığı yok ediyor
İnsanların korkulu rüyası haline gelen unutkanlığını bu besinlerle unutacaksınız. Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor, hafızanızı çelik gibi yapıyor. İşte sürekli her şeyi unutuyorsanız mutlaka günlük beslenmenize katmanız gereken besinler...

Posta’nın haberine göre; Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan unutkanlık korkutmaya devam ediyor. Unutkanlığın birçok nedeni olabileceği bildirildi. Bunların arasında hormon yetersizlikleri ve D ve B12 gibi vitamin eksiklikleri sayılabilir. Ayrıca ağır depresyon da unutkanlık sebepleri arasında sayılıyor.

 

 

 

İŞTE HAFIZAYI GÜÇLENDİRİLEN BESİNLER

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sahil Gürel özellikle omega 3 kaynaklarının unutkanlıkla savaşmada etkili olduğunu belirtiyor.

Kırmızı et, omega 3 yağ asidi bakımından zengin balıklar, yine omega 3 yağ asidi açısından değerli olan fındık ve ceviz, unutkanlıkla baş etmede yardımcı oluyor. Aynı zamanda yaban mersini, bitter çikolata, domates, ıspanak, tarçın ve nar da unutkanlığa en iyi gelen besinler arasında.

YABAN MERSİNİNİN BEYİN FONKSİYONLARINA FAYDASI

Yaşlanma ve kansere karşı korumaya yardımcı olabilecek DNA hasarını azaltan yaban mersini, beyin fonksiyonlarını koruma ve hafıza kuvvetlendirme özelliğine sahip. Yaban mersini içeriğindeki antioksidanlar sayesinde beyin işlevine yardımcı oluyor ve zihinsel düşüşü geciktiriyor.

YABAN MERSİNLİ SMOOTHIE TARİFİ

Malzemeler

Yarım su bardağı yaban mersini

1 adet olgun muzun yarısı

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı bal

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı laktozsuz süt

MALZEME NOTLARI:

Tokluk ve eneji vermesi için bu smoothie''de yulaf ezmesi yer alıyor. Güne zinde bir başlangıç için içecekseniz, yarım kaşık yulaf ezmesi daha ekleyebilirsiniz. Yaban mersini, yapısı gereği mayhoş bir tada sahip. Eğer bu mayhoşluktan hoşlanmıyorsanız, reçellik yaban mersini kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Smoothie''niz için tüm malzemeleri blender''e ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.

Yaz aylarında smoothie''nize buz parçaları ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler