Burhanettin Kocamaz: "Türk Milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir"

Burhanettin Kocamaz: "Türk Milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir"
MHP'den istifa edip İYİ Partiye'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'lilerden gelen eleştirilere cevap verdi. Kocamaz, "Parti beni sadece aday yaptı. Türk Milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir" dedi. 

MHP’den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. 

Kocamaz, kendisine sosyal medya üzerinden tepki gösteren bir MHP'lilere şöyle cevap verdi:

"25 yıldır yaptığım belediye başkanlığı görevini bana kimse lütfetmedi, çalıştığımız ve başarılı bulduğu için halkımız verdi. Parti beni sadece aday yaptı. Benimle birlikte bir çok kişiyi de aday yaptı. Ama 25 yıl kesintisiz görev yapan başka birisi yok. Neden?"

"Elbette bütün seçim çalışmalarını partili arkadaşlarımızla birlikte yürüttük. Onların hakkını inkar etmek mümkün değil. Ancak bu halk çalışmayan, kendisine hizmet etmeyen ve tepeden bakanları da tekrar tekrar seçmiyor. Her Belediyeye de oturduğu yerde bu kadar ödül verilmiyor!"

"Birileri Türk Milliyetçiliğini ve onun ritüellerini sadece kendisinin tapulu malı, patentli ürünü zannediyor! Kimse kusura bakmasın! Türk Milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir! Kendisini Türk olarak kabul eden, Türk Milletinin değerlerine sahip çıkan herkes Türk Milliyetçisidir!"

"Türk Milliyetçisi olmak vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve dilini herkesten daha fazla sevmek, örf adet ve geleneklerini sahiplenmek demektir! Bu gelenekler içerisinde vatana ihanet etmediği sürece insanı aşağılamak,hakaret etmek yoktur. Saygı sevgi ve gönül kazanmak vardır."

İlgili Haberler