Memurlar Erdoğan'ın isminden dahi korkuyor

Memurlar Erdoğan'ın isminden dahi korkuyor
Çankırı'da oğluna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini veren bir baba memurların 'tayin' korkusu nedeniyle değiştirmediğini dile getirdi.

Memurlar Erdoğan'ın isminden dahi korkuyor

AKP’nin kalesi Çankırı’ya 40 kişilik heyetle gidip rapor hazırlayan CHP, halkın sorunlarını tek tek tespit etti. Heyet, "Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, ''Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar" diyen bir vatandaşla da sohbet etti.

CHP; genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı’yı ziyaret etti.

Cumhuriyet''ten Erdem Sevgi''nin haberine göre, 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve yurttaşların görüşleri rapor haline getirildi. Heyet tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan rapora ulaşılı. Raporda dikkat çeken görüşler şöyle:

"PİŞMANIM AMA DEĞİŞTİREMİYORUM"

Oğluma “Recep Tayyip” adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, “Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz” diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum. (Vatandaş)

"VERDİĞİNİ GERİ ALDI"

3 bin TL hibe destek aldım. “Faydası oldu mu” diye sorarsanız; üzerine ekleyip BAĞKUR prim borcumu ödedim. Devlet verdiğini geri aldı. (Esnaf)

"BORÇLULAR, YAKINI ÜSTÜN ŞİRKET AÇIYOR"

Esnaf borcunu ödeyemeyince, yeni kredi çekebilmek için eşi ya da yakını üzerine şirket kurmaya başladı. Bu yüzden şirket kapanışından çok, basit usulde şirket açılışı yapılıyor. Hükümetin, “Şirket açılışı çok” söyleminin kaynağı bu. (Esnaf)

"PRİMLER DOKUZA KATLANDI"

Pandemi döneminde çiftçiye hiç destek verilmedi. İki senedir BAĞKUR’lar ödenmiyor. BAĞKUR primleri borcu silinsin. 2010 yılında prim 120 TL idi, bugün 1085 TL. Aylık ödeyemiyorum. (Çiftçi)

ÇELTİK SÖZÜ TUTULMADI

Cumhurbaşkanı açıklama yaptığında TMO’nun, üreticiyi desteklemek için patatesle birlikte çeltik alımı yapacağını söylemişti. TMO patates alımı yapmasına rağmen pirinç alınmadı. Geçen yılın ürünleri depolarında duran, satamayanlar var.

İlgili Haberler