CHP Grup Başkanvekili Özel: Bu ziyaretin bir bedeli olmalı

CHP Grup Başkanvekili Özel: Bu ziyaretin bir bedeli olmalı
CHP Grup Başkanvekili Özel, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretinin bir bedeli olması gerektiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk düşmanı ve sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesine ilişkin olarak, “Diyanet İşleri gibi Atatürk’ün kurduğu bir kurumun başının bu ziyareti yapmasının bir bedeli olmalıdır. Bu bedeli Tayyip Erdoğan ödetmezse, vatandaşlarımız bu bedeli ilk fırsatta ödetmelidir. Bunun yeri sandıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlarımız Atatürk düşmanı değildir. Yunan ordusunu destekleyenleri himayesinde tutanlara hesap sormalıdırlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üstünü örtemeyeceği bir meseledir” ifadesini kullandı.

"KİM GÖREVDE TUTUYOR, BUNA BAKMAK LAZIM"

CHP’li Özel, Halk TV’de katıldığı programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretine ilişkin olarak, “Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok. Mikroba sen neden hastalık yapıyorsun diye sorulmaz. Fesli deli Kadir’in ne söylediğiyle ilgilenmemek lazım. Bu fesli deli Kadir’i kim ziyaret ediyor ve bunu kim görevde tutuyor? Buna bakmak lazım. Fesli deli Kadir, Türk ordusunun karşısında Yunan’ı destekleyen, ‘10 Kasım saat 09.05’te hepiniz kenefe gidin’ diye büyük hakaretlerde bulunan, Türkiye’de yaşayan en büyük Atatürk düşmanıdır. Hastalandığında kimler gitti ziyaretine? Bir önceki Meclis Başkanı İsmail Kahraman gitti, Rize’nin eski belediye başkanı gitti, bir de ülkenin cumhurbaşkanı gitti. ‘Atatürk’e zerre muhabbet besleyen cenazeme gelmesin’ diyen adama koşa koşa geçmiş olsun ziyaretine gidiyorlar. Tayyip Erdoğan, bu adamın elini tutuyorsa, bu adamdan geçmiş olsun diliyorsa, bir daha Anıtkabir’e gidip de Anıtkabir Defteri’ne ‘Büyük Atatürk’ diye yazmayacak, çelenk koymayacak. Bu, samimiyetsizlik” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"BİR DAKİKA BİLE YERİNDE DURAMAZ"

“Diyanet İşleri Başkanı’na şeyhülislam diyor. Bunun gibi itibarsız, meczup birisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bir kurumun başı tarafından ziyaret edilmesi, bu adamı meşrulaştırmaktır, Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktır. Böyle bir ziyareti gizli yapmıyor, altına hepimizin vergileriyle alınmış Mercedes’i alıyor ve cübbesini giyip gidiyor. Bu Atatürk düşmanını, itibar sahibi yapmaya çalışıyor. Bu adamı atayan da görevden alması gereken de Recep Tayyip Erdoğan. Diyanet İşleri Başkanı’nın görevden durduğu her dakika, Recep Tayyip Erdoğan, fesli deli Kadir’in dediklerinin altına imza atıyor demektir. Anıtkabir Özel Defteri’ne ‘Büyük Atatürk’ yazıyor olması takiyedir, bizi kandırmaktır, esas niyeti Atatürk düşmanını meşrulaştırmaktır. Diyanet İşleri gibi Atatürk’ün kurduğu bir kurumun başının bu ziyareti yapmasının bir bedeli olmalıdır. Bu bedeli Tayyip Erdoğan ödetmezse, vatandaşlarımız bu bedeli ilk fırsatta ödetmelidir. Bunun yeri sandıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlarımız Atatürk düşmanı değildir. Yunan ordusunu destekleyenleri himayesinde tutanlardan hesap sormalıdırlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üstünü örtemeyeceği bir meseledir. Vatandaşımıza bunları şikayet ediyoruz. Bu Diyanet İşleri Başkanı bir dakika bile yerinde duramaz.

"İNSANİ DEĞİL ŞEYTANİ BİR ZİYARETTİR"

Tüm siyasi partiler bu eleştirilere katılıyorlar. MHP’ye de şunu hatırlatmak gerekiyor: Fesli deli Kadir’in elini tutanın elini siz de sıktınız. Erdoğan önce fesli deli Kadir ile el sıkıştı, 5 gün sonra Bahçeli ile ittifak kurdu. Bu adamları meşrulaştıran, başımıza getiren MHP de bir özeleştiri yapsın. Hala Meclis’te cumhur ittifakı sürüyor. Türkiye’deki bütün kötülükler, MHP’nin AK Parti’ye Meclis’te verdiği kayıtsız şartsız destekten kaynaklanmaktadır. Buradan Diyanet İşleri Başkanı’na söylüyorum. Bu ziyaret insani değil şeytani bir ziyarettir. Türk ordusuna karşı şeytanca planlanmış bir ziyarettir. Bu ziyaretin sahibinin altında bu devletin sağladığı araba, üstünde cübbe hala duramaz. Artık maskesini indirmek ve bu Atatürk düşmanını destekleyen Diyanet İşleri Başkanı’nı o makamdan bir an önce defetmek gerekiyor. Bu ziyaretin hesabı öyle ya da böyle sorulacak. Bunu da öyle bilsin. İki elimiz yakasındadır.”

İlgili Haberler