CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Yeniçağ’a ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Yeniçağ’a ziyaret
Hazine'de kaybolan 128 milyar dolar rezervin akibetini iktidara sorduklarını ancak cevap alamadıklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu soruyu ek sorularla yeniden sormaya devam edeceğiz. Hangi bankaya, hangi talimatla ve kime, hangi kur üzerinden bu döviz rezervini sattın?" dedi.

Sümeyra Kırca / Yeniçağ-Özel Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YENİÇAĞ gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik ve gazete yönetimini ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu''na bu ziyarette CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ziyarete eşlik etti.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 128 Milyar dolar ile ilgili iktidara 5 soru sorduklarını ancak tek bir cevap alabildiklerini açıkladı. Bu konuda Erdoğan''ın kendi içinde bile çelişkili cevaplar verdiğine değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Erdoğan çıktı para kasada dedi, sonra parayı pandemide harcadık dedi. Para ya kasadadır ya da harcamışsındır. Nerede bu para? Şimdi bir protokol çıktı karşımıza 5 soru sorduk birisinin cevabını aldık. Nasıl yaptınız bunu bir porotokolle, Hazinenin merkez bankasındaki parasını hazine kullanıyormuş. Oysa kullanamaz o görev merkez bankasının, MB''nın kanunda görevi gayet açık. Kanuna aykırı protokol de yapamazlar ama yapmışlar. Hazine bu parayı kime hangi kur üzerinde sattı? Onun cevabını bekliyoruz. Belki birisi konuşur.

Maliye ve Hazine Bakanı diyor ki, bu benim görevim değil, Merkez Bankası Başkanı açıklasın. İyi de parayı harcayan sensin, MB değil ki, protokole göre, hangi bankaya hangi talimatla kime öde diye söyleyen sensin. O zaman sen açıklayacaksın, bu bakan ben yapmadım diyor, tamam sen değil bir önceki yaptı. O yaptığına göre verilerin tamamı yine sende, sen bağımsız olarak yani Damat bağımsız olarak bu talimatı verebilir mi veremez, yukarının talimatlarını yansıtacaktır."

CUMHURBAŞKANINA SORU SORMAK HAKARET KABUL EDİLİYOR

Ana muhalefet olarak milletin parası olan 128 milyar doların hesabını bir pankart açarak iktidara sorduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "128 milyar dolar nerede diye pankart açtık, pankartı indirdiler. Tüm dünya buna tanık oldu, bu durum Türkiye''de demokrasi olmadığını tüm dünyaya gösterdi. Akıl alacak şey değil. 128 milyar dolar sorusunu hakaret kabul ediyor. Bazı hakimler ve savcılar verdikleri kararlarda görüyoruz, 128 milyar dolar nerede sorusu Cumhurbaşkanına hakarettir diyor. Cumhurbaşkanına soru sormak ne zamandır hakaret anlamına geliyor. Bu şu anlama geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan''a ancak onun istediği soruları sorabilirsiniz, onun istemediği soruları sorduğunuz zaman Cumhurbaşkanına hakaret etmiş olursunuz. NOT: Türkiye''de demokrasi vardır!" diyerek eleştirdi.

Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan''ın yolsuzluk iddiasına adı karıştığı için gece yarısı görevden alınmasını da değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu durum beni biraz şaşırttı ama Erdoğan onu büyükelçi yapabilir. Biraz rakam küçük olduğu için konsolos yapabilir, rakam büyük olsaydı kesin büyükelçi olurdu ama rakam küçük olduğu için konsolos olabilir." diyerek ironi yaptı.

TELEFON BAŞINDA BİDEN''İN ONU ARAMASINI BEKLİYOR

Erdoğan''ın günün 24 saati ABD Başkanı Biden''den telefon beklediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Erdoğan gücünü halktan mı yoksa ABD''den mi alıyor" diye sordu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bir ülkenin en tepede oturan yöneticisi ''Biden beni ne zaman arayacak'' diye bekler mi? Bu bile ülke yönetiminin zafını gösterir. Kardeşim sen bağımsız bir ülkenin Cumhurbaşkanısın ve halkın oyları ile geldin oraya, sen telefon bekliyorsun acaba beni ne zaman arayacak diye, gücü nerden alıyorsun sen acaba oradan mı alıyorsun. 83 milyondan mı alıyorsun, bağımsız bir ülkeyi mi yönetiyorsun, bağımlı bir ülkeyi mi yönetiyorsun. Tüm bunları geçmiş dönemde AK Partiye oy veren kardeşlerimizin çok iyi düşünmesi lazım.

Türkiye bu hale niye geldi. Biz Mısırla, Suriye ile neden kavga ettik. Askerlerimiz neden Suriye''de şehit oldu. Askerlerimiz şehit oldu, koşa koşa Putin''in ayağına gittik, kapıda bekletildi. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç böyle bir skandal yaşanmadı. Şehit olan bizim askerlerimiz, oraya gidiyoruz kapıda bekletiliyoruz o sırada canlı yayında dakikalarca bu gösteriliyor bu ne demektir o kişinin aşağılanması demektir ve onu içine sindirirek buraya geliyor. Akıl alacak şey değil!"

BELEDİYELERE GENELGE YOLLADIK

Kemal Kılıçdaroğlu, Ak partili belediyelerin Almanya''ya insan kaçakçılığı yapması ardından Ak Partili Ömer Çelik''in "Bunu sadece Ak partili belediyeler yapmıyor, CHP''li belediyeler de yapıyor" açıklamasına da cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "CHP''li belediyelerde insan kaçakçılığı ile ilgili bana gelen bir bilgi yok. Ama yerel yönetimlerden sorumlu olan arkadaşımız bir genelge gönderdi buna benzer bir olay var mı diye, orda bir gelişme olursa kamuoyu ile paylaşırız. Ama CHP''li belediyelerden çok sayıda uluslararası festivallere katılan belediyelerimiz var, bunlar gider festivallere katılırlar Türkiye''yi ve kendi belediyelerini temsil ederler ve döner Türkiye''ye.. Hem gidiş var hem de başka ülkelerden gelenler var bu her zaman var.

Burda önemli olan şu Erdoğan dedi ki, insanlar yurtdışına çalışmaya gidiyordu artık o süreç tersine döndü dedi. O kadar insan kaçakçılığı yapan belediye varsa tabi ki süreç tersine döner" dedi.