CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarına el konuldu

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin spor salonlarına el konuldu
CHP'li Esenyurt Belediyesi'ne ait 10 spor salonu ve bir yüzme havuzu olmak üzere 11 merkeze Esenyurt Kaymakamlığı el koydu. Kaymakamlık Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun kilidini değiştirdi. Öte yandan çalışanlarında kapıda kal

KRT WEB’den Barış Can’ın özel haberine göre, Cumhuriyet Halk Partili Esenyurt Belediyesi’nin 10 spor salonu ve bir yüzme havuzuna Esenyurt Kaymakamlığı el koydu.

Esenyurt Kaymalamlığı ilgili yazıyı Kaymakam Vural Karagül imzası ile 20 Ocak 2021'de Esenyurt Belediyesi'ne iletti.

Söz konusu salonlarda çalışanlar arasında memur, işçi ve yarı zamanlı olmak üzere 171 personelin olduğu bilgisi paylaşılırken, çalışanlar kapıda kaldı.

Kaymakamlığın el koyması ile Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun anahtarları bugün değiştirildi. Bu sabah salona giden çalışanlar içeri giremedi, kapının önünde kaldı.

k1-543.jpg

İşte kapanan spor salonları:

k2-391.jpg

KENT KONSEYİ RAPOR HAZIRLADI

Esenyurt Kent Konseyi konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Okullar Hayat Bulsun” projesi adı altında. İlçelerdeki devlet okullarının bahçesinde bulunan ancak ilçe belediyeleri ve il özel idaresi tarafından yapılan spor salonlarının işletme yetkisi ilçe belediyesine verildi.

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü vatandaşlarına bu spor salonlarında ücretsiz yararlanacağı Yüzme, Basketbol, Voleybol, Karate, Tekvando, jimnastik, Uzakdoğu sporları gibi onlarca branşta çocuklara, gençlere ve fiziksel engellilere yönelik antrenman olanağı sağladı.

 Bu spor salonlarında çalıştırmak üzere 171 personel Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri müdürlüğü bünyesinde istihdam ederek 10 yıldan bu yana farklı branşlarda binlerce çocuk ve gençlere ücretsiz spor yapma olanağı sağlıyorlar

Bu salonlar da eğitim alan binlerce sporcu arasında kendi branşlarında Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazanarak ülkemizi ve ilçemizi başarıyla temsil etmekte olan sporcular bulunmaktadır.

Esenyurt’un hemen her mahallesinde bulunan bu spor salonların da öğrenciler okul döneminde beden eğitimi derslerini yapmakta, resmi bayramlarını kutlayabilmektedir.

Bu tesisleri kullanan binlerce sporcuya Esenyurt Belediyesi tarafından dönemsel olarak ayakkabı,çanta,eşofman ve branşlarına göre kullanılması gereken tüm spor ekipmanları ücretsiz olarak verilmektedir.

Tüm bu spor salonlarının bakım onarım, elektrik ,su ,doğalgaz gibi giderleri Esenyurt Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.