CHP'li Faik Öztrak: "Test sayımız yetersiz"

CHP'li Faik Öztrak: "Test sayımız yetersiz"
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, "Toplam test sayımız bugün 40 bini aştı. Diğer ülkelere göre test sayımız son derece yetersiz" ifadelerini kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Açıklamasında yapılan korona virüs testi sayısının az olduğunu belirten Öztrak, "Diğer ülkelere göre test sayımız son derece yetersiz" diye konuştu.

Korona virüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Burak Akkul'dan haber varTürkiye

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Zor günlerden geçiyoruz. Ama biz birbirine destek olmayı bilen bir milletiz. Dünya yakın tarihinin en ciddi krizlerinden biriyle karşı karşıya. 

Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Her biri ayrı bir insan, her biri ayrı bir can. Yetkililerin kayıplarımızın yaşını öne alan yaklaşımlarını doğru bulmuyoruz. Koronavirüs genç yaşlı, sağlıklı sağlıksız ayrımı yapmıyor. Son derece sağlıklı genç bir kızımız yaşam mücadelesini kaybetti. 

Sağlık Bakanı sağlıkla ilgili bilgi paylaşımını gece yarısı sosyal medya hesabından yapıyor. Bu paylaşımlarda bir kurumsallık yok. Şeffaf demokrasiler bu bilgileri paylaşmak için özel hazırlanmış dijital mecraları kullanıyorlar. Almanya gibi ülkelerde hastaların coğrafi bölgelere dağılımı bile raporlanıyor. Türkiye'de ilk hastanın raporlandığı günden bu yana 16 gün geçti. Sayın bakan bilgi paylaşımı için bir dijital mecra oluşturulduğunu söyledi ancak hala bu mecra ortada yok. 

İletişim ve koordinasyon eksikliği bir an önce giderilmelidir. Diğer eksiklik yapılan testlerin azlığıdır. Toplam test sayımız bugün 40 bini aştı. Diğer ülkelere göre test sayımız son derece yetersiz. 

Diğer ülkeler kadar test yapamıyoruz. Bizim 15 günde ulaştığımız hasta sayısına Almanya 28. günde ulaşmış. İtalya ise 20 günde ulaşmış. Test sayıları arttıkça hastalığın ne kadar hızla yayıldığı ortaya çıkıyor.