Çukur’un onda bıraktığı ağır izleri bu sözlerle açıkladı

Çukur’un onda bıraktığı ağır izleri bu sözlerle açıkladı
Çukur’un senaristi Gökhan Horzum Çukur’un kendisinde bıraktığı izleri, “Bir kalp krizi, iki tıkalı damar, iki anjiyo, üç stent, bir ağır bronşit, bir covid, bir majör depresyon, uyku sorunları, tatilsiz çalışma, üç kere ağır bloke olup ne yazacağını bilememek” sözleriyle açıkladı.

Çukur’un onda bıraktığı ağır izleri bu sözlerle açıkladı

4 sezon sonunda ekranlara veda eden Çukur''un senaristi Gökhan Horzum uzun bir veda mesajı yayımladı. Horzum, "Çukur benden çok şey götürdü, bana çok şey bıraktı. Sağolasın Çukur" ifadelerini kullandı.

Horzum''un veda mesajı şöyle:

Çukur: Bir kalp krizi, iki tıkalı damar, iki anjiyo, üç stent, bir ağır bronşit, bir covid, bir majör depresyon, uyku sorunları,tatilsiz çalışma, üç kere ağır bloke olup ne yazacağını bilememek.

Üç ülke, ömrümden ama daha önemlisi ailemden ödünç aldığım dört yıl, Vartolu İdris hesaplaşmasını bir kafenin ikinci katında müşterilerin şaşkın bakışları arasında katıla katıla ağlayarak yazmak, tuvalet gidip sümüklerini silip gelip tekrar yazmak. Sevdiğin kadın sana şaşkın ve çaresiz bakarken "yok bi şey yok, valla iyiyim" diyerek yapmak,

Yamaç''ın babasını öldürdüğü sahneyi yazdıktan sonra bir hafta kendine gelememek. İlk defa senaryoya yazdıktan sonra gecenin ikisinde sokakta hoplaya zıplaya bağıra bağıra "Heyecanı Yok" söylemek. Ortalama 100 sayfadan 13.100 sayfa. On üç bin yüz sayfa. On üç bin yüz sayfa!

Vedaları sevmem ama teşekkürlerim çok. Önce bana bunca yıldır katlandığı için Ekin''e, bana henüz altı yıldır katlandığı için Roksan''a teşekkür ederim. Pelin''e teşekkür ederim. Çukur''a ve bana inandığı için. Kerem''e teşekkür ederim. Çukur''un arkasında böyle dik durduğu için, Başta Damla olmak üzere 4 yıl boyunca birlikte çalıştığım bütün yazar arkadaşlarıma, Yamaç''a, Cem''e, Ali''ye ve bütün yapım ekibine "imkansız biraz zaman alır" dedikleri için, Sinan''a, Barbaros''a, Özgür''e ve rejideki arkadaşlarıma bana öğrettikleri için çok teşekkür ederim.

Tolga''ya, kamera ve ışık departmanındaki bütün arkadaşlarıma nefis resimleri için, Oya''ya, sanat departmanındaki bütün arkadaşlarıma, set departmanımıza, Nehir ve bütün kostüm departmanına, Ebru ve saç makyaj departmanına benimle irtibatı hiç kopartmadıkları için teşekkür ederim.

Onların dışında kameranın arkasında yaz kış demeden ormandan çatıya, hamamdan buzhaneye koşturmak zorunda kalan bütün set emekçisi arkadaşlarıma bu çok zor işi benimle birlikte kotardıkları için çok teşekkür ederim. Bir haftada 100 sayfa film çekmek çok ama çok zordur.

Ay Yapım''ın bütün çalışanlarına, son dakika cast isteklerimle 4 yıl boyunca delirtemediğim Nevra''ya, bir tanecik adminimiz Tuğçe''ye çok teşekkür ederim.

Senaristlik garip bir iş, sen bir hayal kurarak başlıyorsun, sesler ve resimler flu bir şekilde kafanda dolaşıyor. Sonra birileri gelip o sesleri ve resimleri doldurmaya başlıyor. İşte o isimlerin hepsine performansları için çok teşekkür ediyorum. Ercan Abi''ye, Perihan Abla''ya,

Kadir''e, Çetin Abi''ye, Müfit Abi''ye, Nur Abla''ya Burak Sergen''e, Alperen''e, Tansu''ya, Mustafa Avkıran''a Nejat İşler''e, Genco''ya, Erkan Avcı''ya, Berkay''a, Tansu''ya, Burak''a, Cihangir''e, İrem''e, Cem''e,Uğur''a,Hare''ye, Ferit''e,Aytaç''a,Kubilay''a, Ece''ye, Mehmet Bozdoğan''a, Boncuk''a, Sermet''e, Hazal''a, İlkay''a, Dilan''a, Muhammed Abi''ye, Şenay Abla''ya, Damla Sönmez''e, Mustafa Üstündağ''a, Kırantepe''ye, Rıza''ya, Necip''e, Öner''e, Keka''ya çok ama çok teşekkür ederim.

Saydığım ve saymayı unuttuğum için şimdiden af dilediğim bütün aktör ve aktrist arkadaşlarım benimle bir hülyaya daldılar. O hülyanın bir parçası oldular. Çukur''u ilk yazmaya başladığımda dizinin kod adı Arastı. İlk dosya adını da Aras koymuştum. 4 sene boyunca da her sene Aras 1 Aras 2 diye devam ettim uğur niyetine. Bir adamla çok uğraştım, benim kendimi didiklediğim kadar kendisini didiklesin diye uğraştım, duvardan duvara, duygudan duyguya vurdum, bir kere bile bana mısın demedi. Çok tartıştık hiç kavga etmedik. İki kılçık mükemmeliyetçi olarak birbirimize hep dizi yaptığımızı hatırlattık. Ha çok işe yaramadı bu hatırlatmalar o ayrı. Aras Bulut İynemli. Sana çok teşekkür ederim. Günün sonunda ister 4 sene sürsün ister 3 bölüm, Türkiye''de dizi yazmak kumdan kale yapmak gibidir. Sen daha kumsalı terk etmeden o kale dağılmaya başlar. O yüzden mesele sende ne kaldığıdır. Çukur benden çok şey götürdü, bana çok şey bıraktı. Sağolasın Çukur.