Erdoğan'a destek tarihin en düşük seviyesine indi. Siyaset kulisleri bu anketi konuşuyor

Erdoğan'a destek tarihin en düşük seviyesine indi. Siyaset kulisleri bu anketi konuşuyor
ABD’li yayın organı Bloomberg, yayımladığı raporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihinin en düşük oy oranında düşüğünü yazdı. Raporda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in anketlerde Erdoğan’ın önünde olduğuna dikkat çekildi.

Siyaset kulisleri bu anketi konuşuyor

Bloomberg, anket şirketlerine göre Türkiye’de kötü ekonomik gidişatın ardından halkın AKP''ye desteğinin parti tarihinin en düşük noktasına geldiğine dikkat çekti.

Raporda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destekçilerinin ciddi bir oranının AKP''den uzaklaştığını ancak muhalefetin henüz bu oyları kazanamadığını ifade edildi.

Bloomberg, Metropoll anketine göre AKP''ye desteğin yüzde 27''ye düştüğünü, bunun da parti tarihinin en düşük oy oranı olduğunu vurguladı.

Haberde anketlerde İYİ Parti lideri Meral Akşener''in Erdoğan''ın önünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun ise AKP liderinin gerisinde olduğu belirtildi.

Metropoll CEO''su Özer Sencar, AKP''nin erimesinde ekonomi yönetiminin yanı sıra pandemi sürecinde yapılan kalabalık AKP kongreleri ve turistlere verilen imtiyazların da etkili olduğunu söyledi.

Bloomberg’in Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, "Erdoğan destekçileri için kırılma noktası Merkez Bankası Direktörü Naci Ağbal''ın mart ayında görevden alınması ve bunun yine liranın elden çıkarılmasını tetiklemesi oldu" dedi. Selçuki, "İnsanlar Erdoğan''ın ekonomideki radikal değişikliklerinin işleri daha iyi yapmadığını fark etti" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg, Ağbal''ın görevden alınmasından sonra liranın dolar karşısında yüzde 13 değer kaybettiğine dikkat çekti.

İlgili Haberler