Delta varyantta dikkat çeken yaş sınırı. İşte en şanssız o grup

Delta varyantta dikkat çeken yaş sınırı. İşte en şanssız o grup
Delta varyantıyla ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmada Delta varyantı teşhisi konulan hastaların yoğun olarak 50 yaş ve altında olduğu belirtilirken can kaybının ise en çok 50 yaş ve üzeri grupta meydana geldiği açıklandı.

Delta varyantta dikkat çeken yaş sınırı. İşte en şanssız o grup

Delta varyantı nedeniyle pandemi önlemlerini gevşeten pek çok ülke kısıtlamaları geri getirme kararı aldı. Zira bu varyant orijinal virüsten çok daha bulaşıcı.

Bilim insanları Delta üzerinde sayısız deney yaparken İngiltere''den gelen bir haber Delta''dan en çok etkilenen yaş grubu hakkında ilginç istatistiksel bilgilere ev sahipliği yapıyor.

EN ÇOK HANGİ YAŞ GRUBU YAKALANDI?

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 100 bine yakın Delta vakasını mercek altına alan araştırmacılar yaptıkları inceleme sonrası söz konusu varyanttan en çok etkilenen yaş grubunu ortaya çıkardı.

TEŞHİS KONULAN ÇOĞUNLUK 50 YAŞ VE ALTI

Şubat ve Haziran ayları arasında Delta''ya yakalanan hastaların mercek altına alındığı araştırmaya göre, Delta teşhisi koyulan hastaların ezici bir çoğunluğu 50 yaş ve altı yaş grubunda.

EN SIK CAN KAYBI 50 YAŞ VE ÜZERİ

Araştırmanın baz aldığı dönemde Delta yüzünden ülkede 117 can kaybı yaşandı. Can kaybının en sık görüldüğü yaş grubu ise 50 ve üzeri olarak açıklandı. Delta''nın her yaş grubuna bulaşabildiğine dikkat çeken araştırmacılar bunun istatiksel bir çalışma olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler