Dev şirketten yeni çalışma modeli

Dev şirketten yeni çalışma modeli
Pandemi ile beraber çok sayıda firma gibi Google da evden çalışma modeline geçti. Şirket, şimdi yeni bir model uygulamaya hazırlanıyor. Dönüşümlü çalışma modeline geçmeye hazırlanan Google, çalışanların ofise ne zaman, nerede ve ne sıklıkla döneceği konusundaki seçeneklerini genişletme kararı aldı.

Dev şirketten yeni çalışma modeli. Çalışma şekli personelin tercihine bırakıldı

Pandemi nedeniyle evden çalışma modeline geçen Google, dönüşümlü çalışma modeline geçmeye hazırlanıyor.

Google’ın dünyanın dört bir yanındaki çalışanları, Eylül ayına kadar uzaktan çalışmaya devam edebilir, şirketin farklı bir şehirdeki bir ofisinde çalışmaya devam edebilir ya da rolleri izin veriyorsa herhangi bir yerden kalıcı olarak çalışma arasında seçim yapabilirler.

1 Eylül''de uygulamaya konulacak olan yeni politikanın, Google CEO''su Sundar Pichai''nin çalışanlarla paylaşıldığı doğrulandı. Pichai, çalışanlarının yüzde 60''ını eski ofislere yüzde 20''sini yeni ofislere ve yüzde 20''sini de evden çalışma modeline dönüşümlü olarak alıştırmak istiyor.

Google''ın 170''e yakın şehir ve 60 ülkede ofisleri ile dünya çapında yaklaşık 140.000 çalışanı var. Teknoloji endüstrisinin en büyük şirketlerinden birçoğu, aşılar hız kazandıkça ve birçok ekonomi yeniden açılmaya başladıkça çalışanları geri getirme planları yapıyor.

Facebook çalışanlara, görevleri ofiste olmayı gerektirmediği sürece, sürekli olarak uzaktan çalışma seçeneği sunacağını açıklarken, Twitter, çalışanların isterlerse "sonsuza kadar" evden çalışabileceklerini kaydetti.

İlgili Haberler