Dikbayır'dan çarpıcı iddia: Provokatörler taş ocağı çalışanları mı?

Dikbayır'dan çarpıcı iddia: Provokatörler taş ocağı çalışanları mı?

Evinize gelen "misafir"i göğsünüzü gere gere içeri buyur etmek mi ondan korkmadığınızın, çekinmediğinizin, ona dair herhangi bir endişe taşımadığınızın göstergesidir; yoksa sırf içeri giremesin diye tuzaklar kurmaya girişmek, o da işe yaramazsa kilit üzerine kilit vurmaya çalışmak mı kapıya?
Hani olur da evin diğer sakinleri "Hoş geldiniz" demeye kalkar telaşıyla…

***

İktidar sahipleri, genel başkanlarının aile aidiyetinden dolayı, madem ki Rize''yi "kendi evleri" sayıyor, bu nevi bir sahiplenme içine giriyorlar, sormak lazım;
Bu neyin korkusu?
Neyin öz güvensizliği?
Madem ki, "mekanın sahibi sizsiniz", "hancı"sınız yani; "yolcudur" deyip, İYİ Partilileri nezaketle ağırlayıp, sonra da uğurlayarak cümle aleme "büyüklüğünüzü(!)", "hâkimiyetinizi(!)", "oraların sizden sorulduğunu" filan ispat şansınız varken; günübirlik bir ziyaretin nesinden bu kadar rahatsız olup, engellemeye kalkışıyorsunuz?
Aslında, kendisi de "Rize gelini" olarak o "ev"in bir ferdi olan Meral Akşener''in, hepi topu üç-beş saat sürecek ziyaretinden dolayı bu panik niye? 
Neyi görmesini, neyi duymasını istemiyorsunuz?
Velhasıl…
Neyi saklıyorsunuz?

***

Neyse ki, A Haber''inkinden başka kameralar da varmış da İkizdere''de, gördük, duyduk, öğrendik…
"Hayvanlarımız var onlara yiyecek ekmeğe bile gidemiyoruz. Pasaport çıkaracağız ormana gitmek için. Demir kapıları dikmişler… Tapulu malımıza girmeye bile izin vermiyorlar. Kimlik soruyorlar bana. Ne kimliği göstereceğim sana ben? Kendi malıma giriyorum. Babamın tapulu malı… Anla ne zulüm oluyor burada. Doğamızı yok ettiler. Derelerimizi kuruttular. Ormanımızı kestiler. Orman deyip geçme, orman bizim ambarımızdır… Suyumuz yok içmeye…" diye yakınıyordu İkizdereli kadın Akşener''e.
Bunu gizlemeye çalışıyorlarmış.
Esnafın biri, halinden tavrından "muhalif" olmadığı da belli, artan maliyetten, düşen alım gücü ve kârsızlıktan yakınıyor "Sizin o konuşmanızdan sonra 5 bin bir şey geldi" deyip teşekkür ediyordu Akşener''e…
Bu "yüzleşme" yaşanmasın diyeymiş onca "çirkinlik".

***

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Rize gezisi boyunca Akşener''in en yakınındaki isimlerden biriydi. Ekranlara yansıyan o "gerginlik", "provokasyon", "arbede" anlarının tam göbeğindeydi.
Onu aradım dün. Olayların "A Haber objektifinden" olmayan kısmını da bilmek, bildirmek istedim.
Akşener''in, "olay mahalli"nde, A Haber kamerası tarafından karşılanmış olması ve "büyük protesto" diye aksettirilen tahrik ve sabote girişimlerinin de saniye saniye yine A Haber tarafından kaydedilmiş olması, A Haber''in İYİ Parti programlarına genel ilgisizliğini bilen hemen herkesin dikkatini çekmişti. Dikbayır da bu "tesadüf"ün altını çizdi ve tek başına bu durumun bile bir "organizasyon"a işaret ettiğini kaydetti.
Akşener, aracından iner inmez, bir anda ortaya çıkıp da Akşener''i "PKK''yla iş birliği yapmakla" suçlayan kadının o ilk diyalogdan sonra, İYİ Parti liderinin ziyaret güzergahındaki bir dükkana sokulduğunu ve orada ikinci bir provokasyonun planlandığını anlatan Dikbayır, daha büyük bir gerginliğin yaşanmaması için "provokasyona gerek yok" diyerek kadının dışarı çıkmasını istediklerini, o esnada başlayan tartışmanın arbedeye dönüştüğünü belirtti. 
Bu "organize" olay dışında İkizdere programında hiçbir sorun yaşanmadığını ifade eden Dikbayır, "Çayeli''nde de bir provokasyon olacağı haberi geldi. Ama bunlara pabuç bırakacak halimiz yok. Biz programımıza devam ettik. Çok da iyi geçti" dedi.
Dikbayır, olay çıkaran gruptakileri Rizelilerin de tanımadığını söyleyen, saldırganların Cengiz İnşaat''a ait taş ocağı şantiyesinde çalıştığına dair iddialar olduğunu da aktardı.

***

Dikbayır''a, AK Parti''nin Rize''de çok yüksek bir oy oranına sahip olduğunu gerekçe göstererek, asıl provokasyonun "Akşener''in, Erdoğan''ın memleketine gitmesi" olduğunu savunanlar bulunduğunu da hatırlattım. Cevabı net oldu:
"Memleketin her köşesi bizim. Iğdır''a da gideriz. Edirne''ye de gideriz. Rize''ye de gideriz. Öyle bir durum da yok Rize''de; vatandaş ne diyor bir dinlesinler. Biz seçmeden, hiçbir dükkanı atlamadan bütün esnafı ziyaret ediyoruz; sadece bir esnaf girmemizi istemedi. Onun dışındaki bütün iş yerlerinde neler konuşuldu izlesinler. Ben birazcık siyaseti biliyorsam, mümkün değil yeniden o oyu almaları orada…"

***

Yaşananlardan sonra il gezilerine ara vermeyi düşünüp düşünmediklerini de sordum; İYİ Parti Genel Başkanı Akşener''in, 26 Mayıs''ta, partisinin sistem çalışmasını açıklayacağını, peşinden bununla ilgili bir tanıtım organizasyonu düşündüklerini, ondan sonra da yurt gezilerine kaldıkları yerden devam edeceklerini, sıradaki ilin kesin olmamakla birlikte muhtemelen Orta Anadolu''dan olabileceğini söyledi.

 

Yazarın Diğer Yazıları