Diyetisyenlerden iftar sonrasındaki uyku hali için kritik uyarı

Diyetisyenlerden iftar sonrasındaki uyku hali için kritik uyarı
Diyetisyen Melisa Karataş’tan iftar sonrasındaki uyku haline dikkat çeken öneri geldi.

Ramazan ayında gün boyu yaşanan açlık ve susuzlukla birlikte vücudun dinlendiğini; sahur ve iftardaki besin alımı ile gerekli olan enerji alımının sağlandığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş, uyarılarda bulundu.

 

 

 

“BU PROBLEMİ AŞMANIN EN GÜZEL YOLU, İFTARI HURMA İLE AÇMAKTIR”

İftarda besinlerin hızlı tüketilmesinin kan şekerinin yükselmesine, kişilerin yorgun hissetmesine, uyku hali ve ağırlık çökmesine sebep olduğunu işaret eden Diyetisyen Karataş, “İftar sonrası oluşan uyku hali fiziksel aktivitenin düşmesine, dolayısıyla sindirim problemlerinin artmasına neden olmaktadır. Bu problemi aşmanın en güzel yolu, iftarı hurma ile açmaktır” ifadelerini kullandı.

Dyt. Karataş Ramazan ayında orucu hurma ile açmanın gün içinde kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koymak için pratik bir çözüm olduğunu söyledi.

 

 

“İFTAR SONRASI UYKU HALİ SİNDİRİM PROBLEMLERİNE NEDEN OLABİLİR”

Ramazan ayında gün boyu yaşanan açlık ve susuzlukla birlikte vücudun dinlendiğini; sahur ve iftardaki besin alımı sayesinde gerekli olan enerji alımının sağlandığını söyleyen Dyt. Melisa Karataş, “İftar anında besinlerin hızlıca tüketilmesi kan şekerinin yükselmesine, kişilerin yorgun hissetmesine, uyku hali ve ağırlık çökmesine sebep olmaktadır. İftar sonrası oluşan uyku hali fiziksel aktivitenin düşmesine, dolayısıyla sindirim problemlerinin artmasına neden olmaktadır. Bu problemi aşmanın en güzel yolu, iftarı hurma ile açmaktır” diye konuştu.

“HURMANIN FAYDALARI GÖZARDI EDİLMEMELİ”

Ramazan ayında daha rahat bir sindirim sistemi için iftarı hurma ile açmanın öneminin altını çizen Dyt. Melisa Karataş, şu bilgileri paylaştı:

“Ramazan ayında en çok yaşanan sindirim problemleri arasında şişkinlik, gaz, bulantı, kabızlık ve mide krampları ile birlikte iftar sonrası yaşanan uyku halidir. Bu problemi orucunuzu meyve ile açarak aşabilirsiniz. İnsan vücudunun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan hurma kabızlık, sindirim problemi, kalp problemleri, mide bulantısı ve hatta kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucudur. İçerdiği A ve B grubu vitaminleri nedeniyle sinir sistemine de çok iyi gelir. Ramazan’da orucunuzu hurma ile açarak gün içinde kaybedilen vitamin ve mineral dengesini sağlamış olursunuz.”

 

İlgili Haberler