Dolar inecek mi çıkacak mı Prof. Alkin açıkladı. Herkesi ilgilendiriyor

Dolar inecek mi çıkacak mı Prof. Alkin açıkladı. Herkesi ilgilendiriyor
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası açıklamalarda bulunan ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, yükselişin süreceğini ifade ederken “Allah yardımcımız olsun. Beklentiler satın alındı. Dolar kuru kaldığı yerden yükselmeye devam edecek. Türkiye’de dolar kurunun yükselmesi için her türlü sebep hala ortada duruyor” ifadelerini kullandı.

Dolar inecek mi çıkacak mı Prof. Alkin açıkladı. Herkesi ilgilendiriyor

Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutması sonrası uluslararası kurumlar dolar/TL tahminlerini açıkladı. Karar sonrası ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, Dolar kurunda yükselişin süreceğini ifade ederek dikkat çeken şu değerlendirmelerde bulundu:

“ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN”

“Allah yardımcımız olsun. Beklentiler satın alındı. Dolar kuru kaldığı yerden yükselmeye devam edecek. Niye çünkü dolar kurunun yüksek kalmasını sağlayan sebepler hala ortada. Türkiye’de dolar kurunun yükselmesi için her türlü sebep hala ortada duruyor. Yani bir Biden Erdoğan görüşmesinin meydana getirdiği olumlu havayla dolar kurlarının istikrarlı bir şekilde düşeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

“ACI AMA GERÇEK”

Döviz borcumuzun milli gelire oranı, Rezervlerimizin durumu yani Merkez Bankası’nın net varlıklarının durumu, aynı zamanda ülkede dövize endeksli fatura keserek kendini kurtarma gerçeği, İthalatımızın durumu, Turizmde olan beklentilerimizi sürekli erteleniyor vs. bunları üst üste koyduğumuzda Türkiye’de dolar kurunun istikrarlı seyri için çok fazla beklenti içinde olmamak lazım. Acı ama gerçek”

İlgili Haberler