Döviz krizi, rejimi dönüştürmek için...

Döviz krizi, rejimi dönüştürmek için...

Döviz krizinin siyasi kararlar sonucu patladığını herkes görüyor ama sebebi konusunda rivayet muhtelif!

Gazeteci Fikret Bilâ, "Yoksullaştırma politikası" başlıklı yazısında "İktidara göre lira değer kaybettikçe, ihracat artacak ve cari fazla ortaya çıkacaktır. Cari fazla ortaya çıkınca döviz bolluğu yaşanacak, döviz bolluğu yaşanınca döviz fiyatları ve enflasyon da düşecektir" tespitinde bulundu.

Bu sorgulamayı 16 Kasım 2021''de "Reset düğmesine İstanbul''dan basılacak" başlıklı yazımda özetle şu şekilde yapmıştım:

"Türk Lirası, bilinçli olarak çökertiliyor ki Türkler, malını mülkünü satsın, tapuyu teslim etsin; İstanbul, Batılı sermayenin merkezi olsun! Belki Kanal İstanbul için Çin de devreye girebilir ve The Ekonomist dergisinin kapaktan açıkladığı gibi, 2022 yılında ''Reset'' düğmesine İstanbul''dan basabilirler."

Prof. Dr. Veysel Ulusoy da "Yaşanan, Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla faiz indirimi oyunudur" dedi.

Son olarak ekonomi yazarı Meriç Köyatası, "Bunun tek bir açıklaması var. Türkiye''deki varlıkları yok fiyatına yabancılara, ya da yurt dışında dolar istiflemiş yandaşlara satmak. Varlık satışı ile yurt dışından kaynak getirmek istiyorlar. Galiba ülkeyi satışa çıkardılar. Sezon sonu indirimi yapar gibi faizi indirip dövizi yükselterek Türkiye''nin varlıklarının değerini iyice düşürüyorlar. Ellerinde döviz bulunan yandaş ve paydaşlar yurt dışına borcu olan şirketleri ölü eşek fiyatına satın alacak." diye görüşünü açıkladı.

Bana sorarsanız, "Yoksullaştırma politikası"nın asıl hedefi, Türkiye''yi dönüştürmektir! ABD, Dedeağaç''a tank, Girit''e helikopter yığınağı yaptı, bekliyor... Kaosun sonuçlarını bekliyor olabilir mi? Bir ülkede rejimde veya haritada değişme ancak büyük bir savaştan veya kaostan sonra mümkün olabilir...

Favipiravir etkisiz değil; ölümcül!

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, salgının başından beri kullanılan Favipiravir ilacının yapılan bilimsel bir çalışmaya göre etkisiz olduğunu duyurdu.

Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz da Favipiravir ilacının etkisiz olduğunu açıkladı.

Aynı Bilim Kurulu''nun üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, 2020''nin Aralık ayında "Favipiravir, grip virüsünün tedavisinde onaylı bir ilaç. Grip virüslerine etkili ve grip tedavisindeki dozu bu... Başka bir alternatif tedavi de olmadığı için özellikle başta hafif olsa dahi hastalığı ağır geçirme riski bulunan hastaların kullanmasını öneriyoruz." demişti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel ise 25 Mart 2021''de Sağlık Bakanlığı talimatıyla hasta olsun ya da olmasın test yaptıran vatandaşa veya temaslılara Favipiravir ilacı verildiğini bildirmişti.

***

Favipiravir verilen herkes ölmedi ama bakın neler oldu:

Uzman Dr. Orhan Kara, sürecin başından beri hastalığın tanı ve tedavisinin yanlış olduğunu söylüyordu ama hastalarına yoğurt tavsiye ettiği için hakkında soruşturma açılınca emekli oldu! Kara, "Favipiravir''in kalıcı hasarlarına ''uzamış kovid'' diyorlar. Hastalığa iftira atıyorlar. 8 yaşındaki hastaya 8+8 Favipiravir. 87 yaşındaki hastaya 8+8 Favipiravir! Bunu yapanın Allah bin türlü favisini versin." diyordu.

Bu sütunda görüşlerini yayınladığım, bir hastanenin pandemi bölümü sorumlusu başka bir uzman doktor, "İnsanları virüs değil, yanlış tanı ve tedavi öldürüyor. Şu ilk gün 8+8 verilen henüz ruhsatı olmayan Favipiravir etken maddeli ilacın hayvan çalışmalarında akciğer toksisitesi var! İthal gelen Avigan isimli formun sözde prospektüsünde yan etki olarak zatürre yazıyordu zaten. Nefes darlığı ile ölen hastalar, hep bu ilacı alan insanlar..." diye haykırdı ama hastalara Favipiravir verilmeye devam edildi.

Temel''in, mezar taşına yazdırdığı gibi soralım:

-Şimdi ne oldi?

Yazarın Diğer Yazıları