Dünyada bir ilk: Çeliği kesebilen ışın kılıcı. Yıldız Savaşçılarından esinlendi

Dünyada bir ilk: Çeliği kesebilen ışın kılıcı. Yıldız Savaşçılarından esinlendi
Çeliği kesebilen dünyanın ilk geri çekilebilir ışın kılıcını yaratan Rus Youtuber Alex Burkan, Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

YouTuber Alex Burkan, 5 bin derece sıcaklığın üzerinde ısıya ulaşan ve çeliği kesebilen 3 metreden fazla plazma bıçağı üreterek Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

Burkan yaptığı açıklamada, Guinness''e asıl araştırma alanının hidrojen üretim ekipmanı olduğunu söylerken kılıcı yaratmanın göz korkutucu bir iş olduğunu ifade etti.

Burkan Guinness’e verdiği demeçte, "Hayatım boyunca büyük bir ''Yıldız Savaşları'' hayranıydım ve ışın kılıcı benim en çok aranan aletimdi" dedi. "Uzun yıllar boyunca internet pazarlarından ve hurdalıklardan ışın kılıcım ve güç ekipmanım için fikirler ve yedek parçalar topladım." İfadelerini kullandı.

Işın kılıcının ilk prototipini ürettiğini sözlerine ekleyen Burkan, "Tam güçte sadece 30 saniye çalışıyor, hidrojen meşalesi olabileceği kadar kararlı değil ve hareket ettiğinde kolayca görebiliyorsunuz. Bazen ışın kılıcı hidrojen geri tepmesi nedeniyle elinizde patlıyor" ifadelerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler