Dünyanın en çok satan otomobilleri açıklandı

Dünyanın en çok satan otomobilleri açıklandı
Ekonomik kriz yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde sürerken otomotiv sektöründeki hareketlilik sürüyor. Pandemi sebebiyle duran üretim yeniden eski seviyelerine yaklaşmaya başladı. Bu da satılan otomobilleri etkiledi. İşte en çok satanlar...

Car Industry Analysis, 2021’de globalde en çok satan otomobilleri paylaştı. Buna göre geçtiğimiz yıl tüm dünyada en çok tercih edilen model, 1 milyon 132 binle Toyota RAV4 oldu. Bir önceki yıla kıyasla satışları yüzde 6 oranında artan SUV’u 1 milyon 104 binle Toyota Corolla takip etti.

Listenin üçüncü sırasında 903 bin satışla Honda CR-V karşımıza çıkarken, dördüncü sırada 693 bin adet satılan Nissan Sentra yer alıyor. Toyota Camry ise beşinci sıradan kendine yer buldu.

Dünyanın en çok satan otomobilleri listesinde öne çıkan detaylardan birisi de Tesla Model 3 oldu. Araç, 2020’de 21. sıradaydı, ancak sektörün günden güne elektriklenmesiyle satışlarını artırdı. 2021 itibariyle yüzde 40 oranında büyüdü ve satışlarını 508 bine kadar çıkardı. Listede dokuzuncu sıraya yükseldi. Öte yandan 2022’nin sonunda ilk beşe gireceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler