Eczanelerde bu ilaçlara ulaşılamıyor. Siz siz olun hastalanmamaya bakın

Eczanelerde bu ilaçlara ulaşılamıyor. Siz siz olun hastalanmamaya bakın
Dolar kurundaki artış ilaçları da vurdu. Bazı grip ilaçlarına ulaşmada vatandaşlar sorun yaşarken ilaçlarını almak için eczane eczane gezmek zorunda kalan vatandaşlar isyan etti.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

Döviz kurundaki artışla beraber eczanelerde ilaç sıkıntısı da baş gösterdi. Grip sezonunun başladığı kış aylarına girdiğimiz şu günlerde doktorlara giden hastalar kendilerine reçete edilen ilaçları alamıyor.

İlaçları almak için eczanelere giden vatandaşlara grip ilaçları başta olmak üzere bazı ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla beraber antibiyotiklere ulaşımda sıkıntı yaşandığı ve depolarda bulunmadığı cevabı veriliyor.

“İLACA ULAŞAMAZSAM NE YAPARIM?”

Konu ile ilgili konuştuğumuz bir vatandaş, sadece bir grip ilacına ulaşmak için 4 farklı eczane gezmek zorunda kaldığını belirtirken “Normal zamanlarda her eczaneye gittiğimde ulaştığım basit bir soğuk algınlığı ilacı olan ilacı bulabilmek için 4 farklı eczane gezmek zorunda kaldım. Her gittiğim eczanede ilacın depolarda bulunmadığı cevabı verildi. Ne yapacağımı sorduğumda ise ellerinden gelen bir şey olmadığını söylediler. Allaha şükür ben dördüncü gittiğim eczanede ilacı bulup alabildim. Ya ilacı bulamasaydım ne yapardım” diye konuştu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada ecza depolarında ve eczanelerde “stok denetimlerinin” sıklaştırıldığı açıklamıştı. Bakanlık yaptığı açıklamada ayrıca 17 ecza deposu ile 144 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edildiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler