Ekonomist Remzi Özdemir doların göreceği yeni zirveyi açıkladı

Ekonomist Remzi Özdemir doların göreceği yeni zirveyi açıkladı
Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Yeniçağ TV canlı yayınından TÜİK’in enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Özdemir, parayı en iyi yorumlayan analistlerin bu gidişle dolar/TL’nin 9.50 lirayı bulacağı beklentisinde olduğunu söyledi. Özdemir, bu açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir, Mayıs Nisan’dan Haziran Mayıs’tan da kötü olacak dedi. Enflasyon verilerinin fiyat artışının kontrol edilemediğini gösterdiğini belirten Remzi Özdemir, “Bütün hesapların yeniden yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası’nın elinin zayıfladığını belirten Özdemir, “Merkez Bankası bu rakamlarla çaresiz” dedi. Eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal’ın 200 baz puan artışı olmasaydı doların şu anda 8.50 TL ya da üzerinde olacağını dile getiren Remzi Özdemir, faizlerin bu ortamda indirilemeyeceğini söyledi. Ancak Özdemir, enflasyonun yükselmeyeceğine de vurgu yaparak piyasanın böyle bir beklentisi olmadığını ifade etti.

Merkez Bankası’nın elini güçlendirmek için yapması gerekeni de açıklayan Remzi Özdemir, daha sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Merkez Bankası’nın en zor para kurulu toplantısını yapacağını dile getiren ekonomist Özdemir, dünyadaki analistlerin 1 doların 9,50 TL olması gerektiğini hesapladığını ve beklentinin bu yönde olduğunu belirtti.

Yeniçağ TV''ye abone olmak için tıklayınız.