Elitlere Alman Aşısı 1.5 milyona Çin Aşısı biz yine kaldık sarımsağa sirkeye. Çin aşısının etkisi de ancak yüzde 50

Elitlere Alman Aşısı 1.5 milyona Çin Aşısı biz yine kaldık sarımsağa sirkeye. Çin aşısının etkisi de ancak yüzde 50
Türkiye’ye gizlice getirilip vipçilere yapıldığı iddia edilen 25 bin Alman aşısından sonra Brezilya’da Çin aşısının etkisini yüzde 50 olarak açıkladı. Yüzde 50 korumaya sahip Çin aşısı ise Türkiye’de şu an 1.5 milyona yapılabilecek. Durum karşısında vatandaşlara ise kendisini sarımsak ve sirke gibi gıdalarla doğal yollarla korumaktan başka çare kalmadı.

Korona virüs aşılarının etkileriyle ilgili açıklamalar kafa karışıklığı yaratırken Türkiye’ye 25 bin Alman aşısının gizlice getirilip vipçilere yapıldığı yönündeki iddialar tartışmalara neden oldu.

“BİONTECH TÜRKİYE’YE 25 BİN DOZ AŞI GÖNDERDİ”
CHP eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biontech Türkiye’ye 25 bin doz aşı gönderdiğini açıkladı. Birilerinin maske mesafe umursamadan ortalıkta dolaştıklarına bakılırsa kimlere yapıldığı anlaşılıyor” ifadelerini kullanmış.

husnu-bozkurt-biontech-asi-001.jpg

“25 BİN AŞI VİPÇİLER İÇİN AYIRTILDI”
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer de 25 bin Alman aşısı ile ilgili açıklama yapan gazeteci Barış Yarkadaş'la ilgili Twitter hesabında şu açıklamada bulunmuştu:

"KRT’de akşam;Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş,Uğur Dündar, İsmail Saymaz,Elfin Tataroğlu programında;Yarkadaş,Berat Albayrak’ın bütçeye kaynak ayırmadığından para vermediğini üzerine basa basa anlattı. Ankara’ya, getirilen 25 bin adet aşının da ‘vip’ciler için ayırtıldığını ekledi!"

yalcin-001-001.jpg

AŞININ ETKİNLİĞİ YÜZDE 50 OLARAK AÇIKLANDI
Çinli Sinovac şirketinin korona virüse karşı geliştirdiği CoronaVac aşısının faz-3 çalışmaları kapsamında aşının etkisine ilişkin birbirinden farklı sonuçlar geldi. İlk gelen açıklamalarda korona virüs aşısının etkinlik oranı Brezilya’da yüzde 71, Endonezya’da yüzde 63 Türkiye’de ise yüzde 91 olarak açıklanmıştı. Son olarak Brezilya aşının etkinlik oranına ilişkin güncellemeye gitti. Güncellemeye göre, Çin aşısının etkinlik oranı yüzde 50.38 olarak açıklandı.

VATANDAŞIN DOĞAL SAVUNMA DIŞINDA ÇARESİ KALMADI
Çin aşısının yüzde 50 etkili olduğunun açıklanmasıyla beraber vatandaşlara bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirerek virüsle doğal yollardan savaşmak dışında bir çare kalmadı. Vatandaş şu an çareyi sarımsak, sirke gibi ürünlerde arıyor. Zira aşının yüzde 50 etkisinin açıklanmasından sonra Sözcü yazarı Murat Muratoğlu da Çin aşısına karşı Sarımsak dağıtılmasını önermişti.

“HİÇ DEĞİLSE ANTİBİYOTİK ÖZELLİĞİ VAR”
Muratoğlu paylaşımında, “Brezilya'da Çin Sinovac aşısının korumasının "% 50.38" olduğu açıklandı! Hiç zahmet etmesinler SARIMSAK dağıtsınlar.... Hiç değilse antibiyotik özelliği de var... (cacıkla da servis edebilirler)” ifadelerini kullandı.

murat-muratoglu-cin-asisi-001.jpg

 

İlgili Haberler