Elon Musk konuştu çöküş başladı. Böylesi başına gelmedi

Elon Musk konuştu çöküş başladı. Böylesi başına gelmedi
Elon Musk'ın salı günü yapılan Battery Day etkinliğindeki konuşmasının ardından Tesla'nın değeri 65 milyar dolar kaybederek 354 milyar dolara kadar geriledi.

Tesla ve Musk yeni teknolojide ve üretim stratejisinde olan pilleriyle alakalı açıklama yaparken Tesla'nın piyasa değeri salı günü piyasaların kapanmasıyla birlikte 20 milyar dolar gerilemişti. Hisseler yüzde 5.6 gerileyerek kapandı ve sonrasında da yüzde 6.9 daha düştü.

Şirketin hisseleri çarşamba sabahına da düşüşle başladı. Wall Street'te işlemlerin başlamasıyla birlikte Tesla hisseleri yüzde 5 daha değer kaybetti. Gün sonunda ise kayıp yüzde 10 seviyesindeydi. Roth Capital Partners analisti Craig Irwin, “Musk'ın piller hakkında belirttiği hiçbir şey bitmiş durumda değil. Açıklamalarında somut hiçbir şey yok” dedi.

Yatırımcılar, Musk'ın açıkladığı "Batarya günü"nde 10 yıl ve daha uzun süre kullanılabilecek "milyon mil" bataryası ve kullanım maliyeti düşürme ile ilgili haberler bekliyorlardı. Ancak Musk her iki konuda da bir açıklama yapmayarak daha uzun yol giden yeni batarya sistemi ve üç yıl içinde 25 bin dolardan satışa çıkarılacak elektrikli araba modelinden bahsetti.