Elon Musk’tan Dogecoin paylaşımı: Uzaya giden ilk coin olacak

Elon Musk’tan Dogecoin paylaşımı: Uzaya giden ilk coin olacak
Elon Musk Saturday Night Live adlı komedi programında yaptığı Dogecoin açıklamasıyla coinin düşmesine neden olurken dogeyle ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Musk paylaşımında "SpaceX, gelecek yıl Doge-1 isimli uyduyu uzaya gönderecek” ifadelerine yer verdi.

Attığı tweetlerle Dogecoin’in değer kazanmasında önemli rol oynayan Tesla ve SpaceX CEO''su Elon Musk, kripto para için ‘üçkağıt’ ifadesini kullanmasından saatler sonra Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "SpaceX, gelecek yıl Doge-1 isimli uyduyu uzaya gönderecek” ifadelerine yer verdi.

Musk ABD’de bir televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına belirten Twitter paylaşımı sonrasında alım yapan yatırımcıların etkisiyle Dogecoin’in fiyatı bu haftasonu rekor düzeye yükselmişti.

Ancak şova katılan annesi Maye Musk "Anneler Günü hediyen umarım Dogecoin değildir" derken, Elon Musk''ın "Evet, öyle" diye karşılık vermesi yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Musk''ın programa katılması öncesinde 73.15 centi görerek rekor kıran Dogecoin, program bitiminde 51.49 cente inerek yüzde 30''a varan şok bir düşüş kaydetti. Satış pazar günü de sürdü. 45.66 cente kadar inen fiyata göre Dogecoin iki günlük düşüşü yüzde 38’i buldu.

Ancak Elon Musk''ın Dogecoin''in uzaya çıkacak ilk kripto para olacağına dair yaptığı Twitter paylaşımı sonrasında Doge piyasasının yeniden yükseliş eğilimiyle hareketlendiği gözlendi.

İlgili Haberler