Emperyal İslamcılık

İçine düşürüldüğümüz şu hale bakar mısınız? Boğaziçi Üniversitesi "İslam Topluluğu" tarafından davet edilen Yunan yazar Andreas Tzortzis, Atatürk'ü "şeytan dostu" ilan etmiş. Ve Türkiye'de sözde "İslam Topluluğu" üyeleri ve orada bulunan kalabalık tarafından alkışlanmış.

Şaşırdınız mı?

Kesinlikle hayır.

Dikkatinizi çekerim: Andreas Tzortzis denen canlı türü, kendi milli kültürüne bağlı. Yunan tarihine dokundurma yapmıyor. Dolayısı ile Venizelos'u şeytan ilan edecek değildi elbette.

Hele Trikopis'i asla. Üstelik Atatürk'e yenilmesine rağmen kesinlikle şeytana benzetmezdi.

Bu sözü, ancak atalarının daha önce işgal ettiği Türkiye'deki "İslam topluluğuna" tabir yerinde ise "yedirebilirdi."

Onlar da kendilerine yakışanı yapmış. Yemiş yutmuşlar ve adamı alkışlamışlar..

Çünkü sözde "İslam Topluluğu'nun" millî bilinci, Atatürk' anlayabilecek kapasitede değil ki… Bu yozlaşmış, kendine yabancılaşmış kitlenin akıl hocası "Mustafa Kemal kazanacağına keşke Yunan kazansaydı" demiyor muydu?

İşte Yunan geldi ve kendilerini yenen Türk Ordusu'nun Başkumandanı'na "şeytan" benzetmesi yaptı. Hem de O kumandanın Yunanlıları yendiği yerde Anadolu'da bu sözü söyledi.

Dahası da var: Gizli saklı değil, fısıltıyla da değil. Mikrofondan bütün salona söyledi.. Herkesin gözünün içine baka baka Trikopis'i yenen Mustafa Kemal'i "şeytan" olarak ilan etti.

Sonuç?

Tarih bilincini yitirenler, gülerek coşkuyla alkışladı.

İşte bu durum, millî kültür bilincinin o salonda yenildiğinin resmidir.

Başka?

Tarih bilinci yaratamayan eğitimin millîlik vasfını Boğaziçi Üniversitesi'nde kayıp ettiğinin göstergesidir.

Çok daha başka?

Türkiye'de Amerikancı-Batıcı İslamcılığın, tarihsel köklere dayalı yerli ve millî dinin yerine ikame edildiğinin açık seçik beyanıdır. 

28 Şubat süreciyle tasfiye edilen yerli ve millî İslamcılık, Amerikancı-Batıcı emperyalist İslamcılığa devredilmişti. FETÖ bunun kalesiydi. FETÖ büyük çoğunluğu ile tasfiye edildi. Lakin anlaşılıyor ki, başka kaynaklar da varmış.

Çok merak ediyorum. Bu sözde İslamcı toplulukçulardan hangisi Yunanistan'da bir üniversitede Fener Patrikhanesi'nin Kurtuluş Savaşı dönemindeki din dışı silahlı faaliyetlerini anlatabilir ve bunu "ihanet" olarak tanımlayabilir?

Hiçbiri!

Gerçek şeytan Amerikan İslamcılığı yaparak, emperyalizmin hizmetinde koşmak ve dindarmış gibi görünmektir. Kur'an böyleleri için "münafık" diyor. İslam'ı emperyalist dincilerden ayıklamak hepimizin millî görevi olmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları