Dr. Mehmet Ceyhan, Omicron varyantıyla ilgili korkutan haberi verdi

Dr. Mehmet Ceyhan, Omicron varyantıyla ilgili korkutan haberi verdi
Dr. Mehmet Ceyhan'dan, Güney Afrika'da tespit edildikten sonra başta Nu varyantı denilen fakat Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak adlandırılan koronavirüs varyantı ile ilgili açıklaması 'salgının boyutunu' bir kez daha gözler önüne serdi.

Dr. Mehmet Ceyhan''ın kişisel twitter hesabından yaptığı;

''Portekiz’de bir oyuncunun Güney Afrika’dan geçen hafta dönmesi sonucu takımda 13 oyuncuda Omicron mutantı pozitif bulunuyor. Bu da virusun çok yüksek bir bulaştırıcılıkla yayıldığını gösteriyor..'' açıklaması dikkat çekti.

OMİCRON''UN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Omicron, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant oldu. Omicron belirtileri arasında kas ağrısı ve yorgunluk gibi semptomlar bulunuyor. Hafif bir öksürük olabiliyor. Omicron varyantı şu ana kadar Belçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturya ve Avusturalya''da tespit edildi.

OMİCRON BELİRTİLERİ NELER?

Varyantı ilk tespit eden isimlerin başında gelen Güney Afrika Doktorlar Birliği''nin başkanı olan ve 30 yıldır hekimlik yapan Dr. Angelique Coetzee, hastalığın getirdiği belirtileri ve etkilerini kamuoyuna açıkladı. İngiliz basınına konuşan Güney Afrikalı doktor, belirtiler diğer varyantlarda görülenlerden farklı olduğunu söyledi. Dr. Coetzee, “Semptomlar olağandışı fakat hafif geçiyor. Fakat varyant aşı olmayanları ve yaşlıları çok etkileyebilir” dedi.

 

İlgili Haberler