Enflasyona karşı Nijerya formülü!

Enflasyona karşı Nijerya formülü!

İnternet''te "yatırım izleme" sayfası bulunan Martin Armstrong, son yorumunda "Üçüncü Dünya Savaşı''na hazırlanın: Batı''nın savaşa ihtiyacı var, çünkü tüm finansal sistem çöküyor" başlığını kullandı.

Armstrong bu analizine dayanak olarak İngiltere''nin yeni Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders''in görevinin dördüncü gününde, orduya "Avrupa''da Rusya''ya karşı savaşa hazır olun" çağrısı yapmasını da gösterdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da The Times''da yayınlanan yazısında, "Putin, Ukrayna''yı katıksız bir gaddarlıkla ezmeye çalışırken, korkarım ki, uzun bir savaş için kendimizi hazırlamamız gerekiyor." uyarısında bulunmuştu.

***

Armstrong, şu öngörülerde bulunuyor:

"Zelenski, bir oyuncu. O, bildiğimiz Batı medeniyetini yok etmek hedefinde olanların planladığı ''Büyük Sıfırlama''da rolünü oynuyor, böylece ''Tek Dünya Hükümeti''ni kuracaklar.

Ukrayna Savaşı''nın bir aldatmaca olduğunu görmeye başlayan bir dizi dünya lideri var. Bu, Büyük Sıfırlama için kasıtlı olarak oluşturuldu, çünkü Avrupa, borçlarını ödeyemeyecek duruma düşecek. Emekli maaşlarını da ödeyemeyecekler ve milyonlarca insan parlamentoları basacak. Avrupa''da vaat edilen tüm emekli maaşları, 2014''ten beri negatif faiz oranları yüzünden eridi. Hükümettekiler için bu sondan tek kaçış, çöküşü gizlemek için bir savaş yaratmaktır.

Zelenski''yi finanse eden kişi, Hunter Biden''ı satın alan kişiyle aynı ve Başkan Joe Biden, Ukrayna''nın bu yolsuzluğu araştıran savcıyı görevden almasını istedi. Zelenski, kamuoyuna her çıkışında patolojik olarak Üçüncü Dünya Savaşı''nı teşvik ediyor."

***

Peki Avrupa''da emekli maaşları erirken Türkiye''de ne oldu? İktidar, memur ve emekli maaşlarına yüzde 40 oranında Temmuz zammı yapacaklarını söylüyor. Yılbaşında yapılmış olan zamlarla birlikte memurlarda yüzde 80, işçilerde yüzde 70''ler civarında artış sağlanmış olacağını da belirtiyorlar. Yani TÜİK''in açıkladığı enflasyon oranında zam yapmış olacaklar. İyi de gerçek enflasyon rakamı bu mudur? Prof. Dr. Veysel Ulusoy''un başkanlığını yaptığı ENAG, gerçek enflasyon rakamını yüzde 160.76 olarak veriyor. Çalışanlar ve emeklilere yapılan zamlar daha ellerine geçmeden yok oluyor. Emekli maaşları, artan kira bedelini bile karşılayamaz duruma düşürüldü. Yani Armstrong''un dediği Türkiye''de yaşanıyor...

İktidar, çalışanlar ve emeklilerin gelirlerine daha ceplerine girmeden el koyuyor. Zaten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu durumu "Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yüksek faiz artışı yapsaydık üretim dururdu... Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor. Çarklar dönüyor" diye itiraf etti.

***

"Ne yapmak lâzım?" diye sorulabilir! İktidar, enflasyon politikası uyguluyorsa, yani paranızın yarısından fazlasına cüzdanınızda veya banka kartınızdayken el koyuyorsa sorulacak soru bellidir... Aslında "ne yapmamak lâzım" diye sorulmalıdır.

Yine de Nijerya kaynaklı bir haberi belki herkese fikir verebilir diye paylaşayım...

Nijerya hükümeti, kalp krizinden ölen eski Devlet Başkanı General Sani Abacha döneminde yurt dışına kaçırılan paraların yaklaşık 322 milyon dolarını geri getirerek halka dağıttığını açıkladı.

Abacha, 5 yıllık görev süresi boyunca kamudan en az 2 milyar dolar çalmakla suçlanmıştı.

Peki Türkiye''de, ihalelerden alınan komisyonlar toplamı olarak, 20 yılda ne kadar para yurt dışına kaçırılmıştır?

İhale bedelleri ile komisyon oranlarını hesaplarsanız en az 322 milyar dolar rakamına ulaşırsınız! 322 milyar dolar, geri getirilip, maaşları eriyen işçi memur ve emeklilere dağıtılırsa belki zararlarının bir kısmı karşılanabilir!

Somut ve net bir formül...

Yazarın Diğer Yazıları