Ermeni lobisinin Türkiye karşıtlığı Elon Musk'a kadar uzandı

Ermeni lobisinin Türkiye karşıtlığı Elon Musk'a kadar uzandı
Turksat-5A'nın fırlatılması için Türkiye ile anlaşan Elon Musk'a Ermeniler tepki gösterdi. Gerekçe olarak ise Türkiye'nin Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki haklı mücadelesine destek vermesi gösterildi. 2017'de Türkiye'ye gelen Musk, ilk iş olarak Anıtkabir'i ziyaret etmiş daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'daki ilerleyişi sürerken Ermeni lobisinin provokatif çalışmaları çılgın Milyarder Elon Musk'a kadar uzandı.

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği nedeniyle Elon Musk'a ve çalışanlarına yüzlerce mesaj atan Ermeniler, Musk'ın şirketi SpaceX'in Türkiye'nin yeni uydusu Turksat-5A'yı fırlatma anlaşmasından çekilmesini istedi.

TechCrunch isimli teknoloji üzerine yayınlar yapan internet sitesinin ele geçirdiği yazışmalara göre birbirine benzer metinler kopyalanıp yapıştırıldı ve Elon Musk’ın Türkiye ile iş birliğini sonlandırması çağrısı yapıldı.

TechCrunch, çok ciddi paraların ödendiği ve çoktan imzaların atıldığı bir anlaşmanın iptal edilmeyeceğini öngördü. SpaceX’in ağırlıklı olarak askeri ve hükümetler düzeyinde ihaleler aldığı hatırlatılırken, SpaceX çalışanları ve Elon Musk’a gönderilen e-postaların Google’ın çöp mektup (spam) filtresini nasıl geçtiği henüz bilinmiyor.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETMİŞTİ

Elon Musk 2017'de Türkiye'yi ziyaret etmişri. Musk'ın ilk durağı Anıtkabir olmuş, oradan paylaştığı bir fotoğrafta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten övgüyle söz etmişti.

Elon Musk ziyaretinin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.