Etnikçilerin kastı ülke bütünlüğünedir!

HDP meselesi, biz şu partiyi beğenmedik kapatalım, meselesi değildir.
"Beğenmedik, kapatalım." dedikleri de oldu.
Ak Parti hakkında 2008'de kapatma davası açılması "beğenmemek"le alakalı. Kafayı takmışlar bir "laiklik"e. Sınırı bile bilinmiyor. İki Allah kelâmı söyleseler, "İşte bakın bunlar laikliğe karşı. Mürteci! Partileri kapatılsın!" diyorlar. 
Daha önce aynı çizgideki MNP, MSP, RP, FP kapatıldı.
RP'nin kapatılmasının Ak Parti'yi ortaya çıkarmadığını kimse iddia edemez!
RP kapatılmış, Fazilet Partisi kurulmuştu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Parti içinde bir yarış vardı. Abdullah Gül yeni bir vizyonla ortaya çıktı ama Erbakan'ın desteklediği Recai Kutan karşısında kaybetti. İkisinin aldığı oya dikkat! R. Kutan 633, A. Gül 521. Ak Parti'nin kuruluşuna giden yolu A. Gül'ün aldığı 521 oy açmıştır. Erbakan yasaklı olmasaydı, bu oy alınabilir, yeni parti için umut doğabilir miydi?
Yargıtay Başsavcılığı, 2008'de iktidardaki Ak Parti için "Laikliğe aykırı fiillerin odağı hâline geldiği"ni ileri sürerek iddianame hazırladı. Anayasa Mahkemesi davayı 30 Temmuz 2008 günü neticelendirdi. Parti kapatılmayacak ama Hazine yardımında kesinti yapılacaktı. Kapatılmaması 5'e karşı 6 oyla, Hazine yardımı kesintisi 10'a karşı 11 oyla kabul edildi.
İktidardaki Ak Parti kıl kapıyı kurtuldu!
Sonra parti kapatma zorlaştırılsa dahi ülke bütünlüğüne kasteden, teröre bulaşan yine kapatılacaktı. 
HDP, kesinkes PKK ile iç içe. "6 milyon oy aldı. Halka inmiş bir parti… 6 milyon da mı suçlu!" gibi dolambaçlı laflar ediyorlar. 
Soldan çarklı en etnikçilerden Ali Bayramoğlu yazıyor: "HDP varlığıyla, Kürt meselesini, bu istikametteki talepleri siyasi olarak, siyasetin meşruiyet ve yasallığını öne çıkararak temsil eden bir yapıdır. Bu anlamda şiddetin yol arkadaşı değil, karşı alternatifi, anlayana, nihai anlamda panzehridir." (Karar, 4 Mart 2021)
 "Hepimiz Ermeni'yiz" grubunun baş elemanı Ali! Bu sözlerin çok tehlikeli. PKK'ya kapı aralıyorsun!
Anayasa'nın 68. maddesinin 4. fıkrasını aç oku bakalım ne yazıyor. Önce okuduğunu anla! Sonra git Diyarbakır'a HDP binası önünde çocuklarının yollarını gözleyen anaları dinle; dağa kimler götürmüş. Ve senin gibi soldan çarklı etnikçi HDP milletvekili Erol Katırcıoğlu bu mazlum analara niye zafer işareti yaptığını bir sor. "Oh olsun! Çocuklarınızı PKK'ya biz gönderdik!" demek istiyor mu istemiyor mu?
Bir etnik grubu merkez alıyorlar, küstürmeyim, gibi laf ediyorlar. Etnik grup merkeze alındığı an, zaten Türkiye'nin bütünlüğü tartışmaya açılmış demektir. O etnik grup, bizim dışımızda mı! Biz iç içeyiz. Klasik laf etmiyorum; gerçeği söylüyorum.
HDP/PKK, sırtını etnik gruba dayamak isteyen ideolojik bir yapıdır. (Geçmişte Güneydoğu'da da Kuzey Irak'ta Barzanîlerin bölgesinde de araştırdım. Sınırın hemen ötemizdekiler bile, bu taraf için iç geçiriyor.) 
HDP/PKK fanatikleri dışında Türkiye'den kopmak isteyen kaç kişi gösterebilir siniz?
HDP'nin kapatılması gerektiğini ta 2014'te ilk biz yazdık. Anayasa'da sayılan suçları HDP fazlasıyla işlemiştir.
Hukuk kapatmayı gerektiriyor. Bu hükmü vermeyenler suça ortak olurlar.
Mikro milliyetçilerin kastı, bütünedir, ülke birliğinedir. Onlar emperyalistlerin uşaklarıdır. Teyakkuzda olmalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları