Facebook ve LinkedIn’den sonra bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı. Son dönemin popüler uygulamasıydı

Facebook ve LinkedIn’den sonra bir güvenlik açığı daha ortaya çıktı. Son dönemin popüler uygulamasıydı
Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya uygulamalarının güvenlik skandallarına bir yenisi daha eklendi. Son dönemin popüler sosyal medya platformu olan Clubhouse da güvenlik konusunda sorunlar yaşamaya başladı. 1.3 milyon kullanıcının verileri hacker grup tarafından paylaşıldı. Clubhouse’dan olaya dair ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Webtekno''da yer alan habere göre, önce Facebook ardından da LinkedIn derken, sosyal medya platformları güvenlik açıklarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Son dönemin en çok kullanılan platformu Clubhouse''un 1.3 milyon kullanıcının verileri hacker grup tarafından paylaşıldı.

1.3 MİLYON KULLANICININ VERİLERİ PAYLAŞILDI

1.3 milyon Clubhouse kullanıcısının kişisel verileri popüler bir hacker forumunda yayınlandı. Clubhouse kullanıcılarının sızdırılan verileri arasında isimleri, sosyal medya profilleri ve diğer detaylar yer alıyor.

İFŞA EDİLEN VERİLERİN ÖNEM DERECESİ YÜKSEK

IntSights’ta analist olarak çalışan Paul Prudhomme''un Insider''a verdiği görüşte ifşa edilen verilerin önemli olduğunu, çünkü kötü niyetli insanların bu bilgileri şirketlere saldırmak için kullanabileceğini söyledi. Clubhouse’dan olaya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kullanıcıların çalınan bilgileriyse şu şekilde listelendi:

- Kullanıcı kimliği

- İsim

- Fotoğraf URL’si

- Kullanıcı adı

- Twitter kullanıcı adı

- Instagram kullanıcı adı

- Takipçi sayısı

- Kullanıcının takip ettiği kişilerin sayısı

- Hesabın oluşturulma tarihi

- Hesabın davet edildiği profilin ismi

İlgili Haberler